15 Mayıs 2020 21:09
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2020 12:25

Öğretim üyesi, Akit TV’de çocuk istismarını savundu: 12-17 yaş doğurmak için ideal

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV'de çocuk istismarını meşrulaştıran açıklamalarda bulundu. Üniversite yönetimi, Özgüven'i görevden aldı.

Ekran görüntüsü, Akit TV yayınından alınmıştır.

Paylaş

Akit TV’deki "Derin Kutu" programında, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının mükemmel vücutları olduğunu savunup "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" dedi.

“Kadın-erkek rolleri ve ilişkiler” konusunun tartışıldığı programda İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, canlı yayında çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalıştı. Açıklamaların tepki çekmesi üzerine Özgüven üniversite yönetimi tarafından görevinden alındı.

Muttalip Kutluk Özgüven’in ifadeleri şöyle:

"13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen '10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın' diyorsun. Süpermen'i bilmem ama süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun, en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun; çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş."

Öğretim üyesinin ifadelerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Pek çok yurttaş, çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan Muttalip Kutluk Özgüven’i sert şekilde eleştirdi.

Hızla yayılan video İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin de odağı oldu. Tepkilerini Özgüven’in okuldan atılması etrafında birleştiren öğrenciler, üniversitenin sosyal medya hesapları altında görüşlerini ifade ettiler.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖZGÜVEN’İN GÖREVİNE SON VERDİ

İstanbul Aydın Üniversitesi, bir televizyon programında 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ‘mükemmel vücutları’ olduğunu savunan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in görevine son verildiğini açıkladı.

İstanbul Aydın Üniversitesinden yapılan açıklamada Akit TV’deki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili tepki çeken ifadeler kullanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Açıklamada “Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AfD, Neonazilerle bağlantılı eyalet başkanını üyelikten attı

SONRAKİ HABER

Batman’da saldırıya uğrayan AKP'li belediye meclis üyesi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...