01 Mayıs 2020 12:36

RTÜK, Halk TV ve FOX TV’ye ceza verdi

RTÜK, FOX TV’ye Ana Haber nedeniyle, Halk TV’ye ise Medya Mahallesi programı nedeniyle ceza verdi.

RTÜK logosu

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu izleme uzmanlarının raporlarını görüştüğü toplantıda FOX TV’ye Ana Haber nedeniyle, Halk TV’ye ise Medya Mahallesi programı nedeniyle ceza verdi. FOX’a üst sınırdan para cezası uygulanırken, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına 5 kez program durdurma cezası verdi.

FOX’A ‘KÜNYE’ CEZASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, FOX Ana Haber'deki künye bilgilerinde FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu olarak cezaevinde bulunan Ercan Gün'ün 'haber planlama müdürü' olarak gösterilmesiyle ilgili olarak ceza verme kararı aldı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, "Kurul, 22 Nisan 2020'de Fatih Portakal'ın sunduğu akşam haberlerinin bitimindeki künye bilgilerinde FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu olarak cezaevinde bulunan Ercan Gün'ün isminin ‘haber planlama müdürü’ olarak gösterilerek görevine devam ettiği izlenimi oluşturulması nedeniyle Fox TV'ye üst sınırdan idari para cezasına hükmetti" dedi.

HALK TV'YE 5 KEZ YAYIN DURDURMA 

RTÜK, Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına ise 5 kez program durdurma cezası verdi. CHP’li RTÜK Üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “RTÜK artık tam anlamıyla iktidarın sopası olduğunu ispatladı. Bugünkü Üst Kurul toplantısında, Sarayın işaretiyle; zorlama raporlarla, eleştirel yayın yapan (muhalif) tüm televizyonlara en ağır cezalar verildi. Halktv’deki Medya Mahallesi, 5 kez program durdurma cezası aldı” dedi. 

RTÜK daha önce de TELE 1 ve Fox TV'ye yayın durdurma cezası vermişti.

KÜÇÜKKAYA: FOX'A CEZA VERMEK İÇİN BEKLİYORLAR

FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında 1 Mayıs’ta DİSK yöneticilerinin gözaltına alınmasına TİP Milletvekili Barış Atay, "Bu faşizmdir" diyerek tepki gösterdi. İsmail Küçükkaya, Atay'ın bu sözlerine, "Ben faşizm demiyorum” yanıtını verdi. Küçükkaya, ardından stüdyoda konuk olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a söz vermeden önce “Bakın şu kelimeyi kullanmayın. Neden biliyor musun? FOX'a ceza vermek için böyle bekliyorlar. FOX Türkiye'nin nefes alma kanalı. Burayı da korumak istiyorum" diye konuştu. 

RTÜK’TEN NETFLİX’E SANSÜR 

Netflix RTÜK'ün talebi üzerine 'Designated Survivor' dizisinin Türkiye'deki bir bölümünü platformundan kaldırdı.

ABD'nin önde gelen sinema ve eğlence haber sitelerinden Variety ve Deadline'ın haberine göre, Netflix Türkiye'deki yetkililerin talebi üzerine 'yerel kanunlarla uyum içinde olmak için' bir bölümün platformdan kaldırıldığını duyurdu.

BBC Türkçe'nin Deadline'daki haberden aktardığına göre bu bölüm ikinci sezonun yedinci bölümü. Bu bölümde oyuncu Troy Caylak; 'Fatih Turan' adında Türkiye'nin cumhurbaşkanını canlandırıyor. Bölümde Türkiye Cumhurbaşkanı, Kiefer Sutherland'ın canlandırdığı ABD Başkanı Tom Kirkman ile karşı karşıya geliyor. 

Bölümün, dünyanın geri kalan ülkelerinde halen platformda bulunduğu kaydedildi. Dizinin ilk iki sezonunun yapımcılığını Amerikan ABC televizyonu, uluslararası dağıtımını ise Netflix üstlenmişti. ABC'nin diziyi iptal etmesi üzerine Netflix yapıma devam ederek üçüncü sezonu çekti. Yapım daha önce Türkiye'de, dizideki ABD Başkanı karakterin Türkiye yönetimi ve Türkiye'de gerçekleştiği belirtilen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden eleştirilmişti.

Variety, Designated Survivor dizisinin Türkiye ve ABD arasında bir dönem gerilen siyasi ilişkilere yer verdiğini vurguladı. Haber sitesi, dizinin Türkiye'deki siyasilerin tepkisini çektiğini de kaleme aldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 tedavisi gören hasta bakıcı: Belirti göstermediğin sürece test yapılmıyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de temizlik işçilerinin çalışırken 1 Mayıs'ı kutlamalarına polis engel oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...