28 Nisan 2020 13:08

PTT’lerden ödemelerini almak isteyen vatandaşlar kuyruklarda beklemek zorunda

Sosyal yardım ödemeleri veya maaşlarını almak isteyen vatandaşlar PTT önlerinde uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Zaman zaman fiziki mesafe kuralı da ihlal ediliyor.

İstanbul Avcılar'da PTT sırası

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 2 gündür sokaklar ve özellikle PTT önleri kalabalık insan manzaralarına sahne oluyor.

İstanbul Esenyurt PTT Şubesi önünde işlem yaptırmak için çok sayıda kişi metrelerce kuyruk oluşturdu. Polis ve zabıta ekipleri kalabalığa sık sık fiziki mesafe uyarısında bulundu. PTT önündeki kuyruk havadan fotoğraflandı.

Avcılar’da ise koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal destek yardımları ve maaş gibi ödemelerini almak isteyenlerin PTT önlerindeki kuyrukları bugün de uzadı. Avcılar’daki Şamlı Sokak'taki  PTT şubesi önünde başlayan kuyruk, 3 caddeye taştı.

İzmit’te ise güzel havayla birlikte, vatandaşlar sokağa çıktı. Özellikle PTT ve banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman fiziksel mesafe kuralları da ihlal edildi. Kentin birçok noktasında uyarı anonsları yapıldı.

Çorum’da da PTT şubesi önünde kuyrukta bekleyenlere polis ekipleri tarafından fiziki mesafeye uymaları uyarısı yapıldı.  Çorum'da Gazi Caddesi üzerindeki PTT şubesine gelen vatandaşlar, kuyruklar oluşturdu. Görevliler ile vatandaşlar arasında ara ara tartışma yaşandı.

Öte yandan bu yoğunluk PTT emekçiklerinin de risk altında çalışmasına sebep oluyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

British Airways zarar bahanesiyle 12 bin işçiyi işten atıyor

SONRAKİ HABER

EMEP, Kumtel işçilerine seslendi: 1 Mayıs kutlu olsun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...