14 Nisan 2020 20:01

Futbolcusun diye durumun iyi sanıyorlar!

Kulüpten herhangi bir şekilde para alamadığım için, işçi olan babama yük olmak durumunda kalıyorum. Oysa, çok uzun bir zamandır kendi harçlığımı kendim kazanıyordum ve evin geçimine de katkım oluyordu

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Profesyonel sporcu bir genç

Kayseri

Ben Kayseri'nin önemli bir belediye futbol kulübünde futbolcuyum. Yaklaşık olarak 6 ay önce amatörden A Takıma geçerek sözleşme imzaladım. A Takıma yükseldiğimde 17 yaşındaydım ve futbolda bu yaşlar bir A Takım sporcusu için gerçekten önemlidir. A Takıma yükseldiğim bu 6 aylık süreçte, haftalık en az 4 antrenman ve bir maça çıkıyordum. Maçlarda alınan galibiyete göre de para kazanıyordum. Tabi dünyada ve ülkemizde, salgın hastalık baş gösterene kadar. Bir süre önce Covıd-19 virüsü nedeniyle Türkiye'deki tüm amatör ve profesyonel spor branşları ve müsabakaları süresiz olarak durduruldu. Salgın hastalığa maruz kalma ve etrafıma bulaştırabilme ihtimalini düşündüğümde, her türlü önlemin alınması gerektiğini düşünüyorum.

“FUTBOL HAYATIM BİTEBİLİR”

Alınan önlemler insanların sağlını koruyacak önlemlerde olsa, spor müsabakalarının durdurulması ve yakın zamanda gelen 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı beni oldukça etkiledi. Benim haftada en az 4 defa antrenman yapmam gerekli. Çünkü her ne kadar şimdilik maçlar oynanmıyor olsa bile ileri bir tarihte kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kaldığımız yerden devam edebilmem için, o zamana kadar kendimi mental ve kondisyon olarak hazır tutmam gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsem spor hayatımda gerileme olabilir, bu durum ilerisi için düşündüğüm ve hayatımı kazanmak için uğraş verdiğim bunca zamanın boşa gitmesi demek olur. Benim yaş grubum için sokağa çıkma yasağı gelmeden önce parklarda spor yapmaya devam ediyordum.  Şu an için ise evde basit hareketler yaparak kondisyonumu korumaya çalışıyorum. Fakat bunun ne kadar faydalı olacağı konusunda şüpheliyim. Benim içinde bulunduğum 17-18 yaşları futbolcu olmak isteyenler için çok önemli. Ortalama benim yaşlarımda A Takımda oynamaya başlamak gerekir. Ben ortalama yaşıtlarıma göre daha da erken profesyonel oynamaya başladım diyebilirim. Ancak içinden geçtiğimiz ve yaşadığımız bu kötü günler yüzünden gelecekteki futbol yaşantımın nereye gideceğini bilmiyorum. Hatta bu süreç sonrasında futbol hayatım bitebilir, bu durumda beni oldukça kaygılandırıyor.

BABAM ÇALIŞMAK ZORUNDA

Öte yandan kulüpten herhangi bir şekilde para alamadığım için, işçi olan babama yük olmak durumunda kalıyorum. Oysaki çok uzun bir zamandır kendi harçlığımı kendim kazanıyordum ve evin geçimine de katkım oluyordu. Şimdi geldiğimiz nokta, mutfak harcamalarının da artması ile zar zor geçinmeye çalışıyoruz. Bir yandan da babam dışarıda çalışmaya devam ediyor. Dışarıda olan herkesin doğrudan virüs ile temas etme ihtimali oldukça yüksek. Her gün haberlerden ve sosyal medyadan virüsün çok hızlı bir şekilde yayıldığını görüyoruz. Ancak babam da bu riske rağmen çalışmaya devam etmek zorunda. Çünkü çalışmaz ise ailemizin geçimini nasıl sürdüreceğimizi bilmiyoruz. Bildiğim kadarıyla özel sektörde çoğu iş yerinde ücretli izin verilmiyor ve hatta işini kaybedenler oluyor. Maddi olarak zor günlerde ben de maçlara çıkarak ailemin geçimine destek olmak isterdim fakat ne yazık ki durum bu şekilde. Ayrıca bu salgının bitmesi için herkes aşının bulunmasını bekliyor. Bu durumda bilimin hayati önem taşıdığını yeniden bizlere gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Pamuklardan başlayan sömürü: The True Cost

SONRAKİ HABER

İspanyol gençlik rüzgarı: Élite

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...