13 Nisan 2020 10:55

İsviçre DİDF: Basın üzerindeki baskıları durdurun

İsviçre Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu Türkiye’deki basın üzerinde devam eden baskılara karşı “Gazetecilik suç değildir” diyerek imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İsviçre Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF’in Türkiye’de basın üzerinde devam eden baskı ve sindirme cezalarına karşı başlattığı “Gazetecilik suç değildir” imza kampanyasına Bern Kantonu milletvekillerinden destek geldi.

Kanton Parlamentosunda toplanan imzalarla milletvekilleri, bağımsız medya kuruluşlarına karşı yönelmiş her türlü baskıyı protesto ettiklerini ve Türkiye’deki basınla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.

İmza metninde darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ile birlikte bağımsız basının kapatıldığı ve malzemelerine el konulduğunu hatırlatan kanton temsilcileri, sonraki süreçte Evrensel, BirGün ve Yeni Yaşam gazeteleri üzerinde baskıların yoğunlaştığına, keyfi cezalara, aralarında Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın da olduğu gazetecilerin basın kartlarının iptali ile tehdit edildiklerine, sayısız gazeteci ve aydının hala hapishanede olduğuna vurgu yaptılar.

Metinde, Türkiye’de siyasi iktidarın bütün bu girişimlerine karşı Avrupa ülkelerinin Türkiye ile ilişkilerini hiçbir şey olmamış gibi sürdürmelerinin, tek adam iktidarının mevcut politikalarına destek anlamı taşıdığına dikkat çekilirken; başta İsviçre ve Avrupa’daki basın örgütleri olmak üzere, demokratik tüm kuruluşları Türkiye’deki bağımsız basınla dayanışmaya çağırıldı.

Destek ve dayanışma çağrısında bulunan Bern Kantonu milletvekillerinden bazıları şöyle: Natalie Imboden, Beat Kohler, Karin Fisli, Haşim Sancar, Ulrich Fisli, Michael Ritter, Thomas Gerber, Stefan Butikofer, Buruno Vanoni, Tanja Bauer. (Bern/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Bağış”lanmayacak

SONRAKİ HABER

Evde kal demek yetmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...