01 Nisan 2020 19:31

ÇAYKUR'daki koronavirüs karantinasını duyuran Gazeteci Karafazlı'ya suç duyurusu

ÇAYKUR'da 11 işçinin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığını duyuran Gazeteci Gençağa Karafazlı'ya ÇAYKUR tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: twitter.com/bariishbozkurt

Paylaş

Eren Birce KARAFAZLI
Rize

ÇAYKUR, Rize Nabız haber sitesinde yer alan "ÇAYKUR'da virüs alarmı", "Virüs işçilere bulaştı" başlıklı haberlerle ilgili haber sitesinin sahibi Gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında suç duyurusunda bulundu.ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, “Yerel bir internet sitesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) haberiyle ÇAYKUR'a karşı algı oluşturulmaya çalışılıyor” denildi.

Habere konu olan ve Kurum adına son derece rahatsızlık uyandıran iddiaların, başka mecralarda da yer aldığı, bu şekilde "kurum çalışanlarının tamamına hastalık bulaşmış" algısının oluşturulmaya çalışıldığı iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ÇAYKUR üzerinden yapılan haber içeriğinde genelleyici, art niyetli, yıpratıcı, sorgulayıcı, yapıcı olmadığı izlenimi veren bir dil kullanılmıştır. Habere konu fabrika çalışanlarımızın hastalık süreçleriyle ilgili kiminle temasla, nerede ve ne zaman başladığı hakkında henüz girift bir durum ve bilinmezlikler varken çalışanlarımızın sadece mesai içindeyken enfekte oldukları, sebebinin ise ÇAYKUR'un tedbir almada yetersiz kaldığı, hatta dışarıdan yapılan uyarıları da dikkate almadığı gibi algıların öne çıkarıldığı haber sitesi hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, "Genel Müdürlük Acil Eylem Planı ile Risk Değerlendirme Raporu, iş güvenliği uzmanı ekip tarafından hazırlanarak tüm çalışanlarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve gerekli tedbirler alınmıştır” denildi.

KARAFAZLI'YA HABERİNDEN DOLAYI SAVCILIK DA SORUŞTURMA AÇMIŞTI

Geçen ay "Umreden Rize’ye dönen 500 vatandaş karantina altına alınmadı" şeklinde haber yapan Gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında Rize Cumhuriyet Savcılığı 'halka korku ve panik yaymak' gerekçesiyle soruşturma açmıştı. Gözaltına alınan Karafazlı ifadesinin ardından gözaltı tutunağı imzalatılarak serbest bırakılmıştı.Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şube Başkanı da olan Gazeteci Karafazlı aynı zamanda İHD MYK Üyesi ve Karadeniz sorumlusu.

ÖNCEKİ HABER

İBB’de 90 personelin Kovid-19 testi pozitif çıktı

SONRAKİ HABER

THY'nin yurtiçi ve yurtdışı seferleri 1 Mayıs'a kadar durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...