31 Mart 2020 09:01

Adalet Bakanı Gül'den infaz yasası açıklaması: Kapsamını meclis belirleyecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, infaz düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu: Teklif gelmeden kapsamı belirlemek doğru değil. Kapsamı meclis belirleyecek.

Abdülhamit Gül | Fotoğraf: AA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, katıldığı bir televizyon programında ceza infaz yasasında yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Teklifin meclise gelmek üzere olduğunu belirten Gül kaç kişinin tahliye olacağına ilişkin rakamların tekliften sonra ortaya çıkabileceğini belirtti.

Cezaevlerinde şu an 300 bin tutuklu ve mahkum bulunduğunu söyleyen Gül, “Bugün, yarın ya da bu hafta meclise gelir. Kapsamı meclis belirler” dedi.

Geçtiğimiz hafta mecliste grubu bulunan partilere verilen taslak metinde cinsel suçların da kapsama dahil edilmesine kadın örgütlerden gelen tepkiler sürerken; Gül, “Bazı hassasiyetleri önemle gözetiyoruz. Adam öldürme ve cinsel suçlar, uyuşturucu konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun hiçbir kesiminin kabullenmeyeceği suçları dışında tutulması yönünde bir iradesi vardı. O anlamda bir hazırlık olduğunu söyleyebiliriz. Teklifle göreceğiz ama buna yönelik tabi meclisin aldığı karar uygulanır” açıklamasında bulundu.

Taslak üzerine MHP ile sürdürdükleri istişarelerin de tamamlandığını söyleyen Bakan Gül, cezaevlerinde salgın konusunda yaşanan tedirginlik konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Ceza infaz kurumlarımızda halen bir vaka yok. çok büyük tedbirler aldık. Yeni gelenler ya da tutuklamalar oluyor. Onlarla ilgili bir karantina bölgesi belirlendi. Sonda koğuşlara alınıyor. Kaç kişinin tahliye olacağını şu an söylemek için erken. Tekliften sonra belli olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muğla İl Milli Eğitim'den çocukların “gökkuşağı”çizimine karşı ayrımcılık açıklaması

SONRAKİ HABER

Göç İdaresi: Mültecilerde koronavirüs vakasına rastlanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...