30 Mart 2020 13:24

TGC: Gazeteciler infaz paketi kapsamına mutlaka alınmalı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti:Gazeteciler de infaz paketi kapsamına alınmalı, gazeteciler için de infaz indirimi sağlanmalıdır.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu (TGC) bir açıklama yaparak Meclise sunulması beklenen infaz paketinin içeriğinin kamuoyu ile paylaşılmasını, kapsamına cezaevindeki gazetecilerin de alınmasını, tutuklu gazetecilerin ise hemen serbest bırakılmasını istedi. TGC Yönetim Kurulu paketin kamuoyuyla paylaşılmadığını belirterek “Şeffaflık demokrasinin gereğidir, halkın haber alma hakkı kapsamında zorunludur" dedi.  

Terör suçlarının, gazetecilik ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile yan yana getirilmemesi ve halkın haber alma, bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilerin yapılacağı söylenen düzenleme kapsamı dışında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten TGC şöyle devam etti: “Gazetecilerin düzenleme kapsamına alınması, toplumsal barış ve huzurun sağlanması için gerekli ve zorunludur. Tutuklu konumundaki gazeteciler ise derhal serbest bırakılmalıdır. Yaşam hakkının korunması Anayasal bir hak ve görevdir. Uyuşturucu ticareti yapanlara, kadına ve çocuğa karşı suç işleyenlere dahi infaz indirimi öngörülmektedir. İnfaz indiriminde de adalet olmalıdır. Gazeteciler için de infaz indirimi sağlanmalıdır. Son olarak infaz paketiyle ilgili taslak metin kamuoyuyla derhal paylaşılmalı tartışmalar sağlıklı bir zeminde yürütülmelidir.” (MEDYA SERVİSİ)

{{400393}}

ÖNCEKİ HABER

İHD, Diyarbakır Cezaevi izlenimlerini aktardı: Alınan önlemler yetersiz

SONRAKİ HABER

Çocuk Hakları Merkezi: Koronavirüs salgını süresince çocuklar şiddete karşı korunmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...