30 Mart 2020 07:31

Kocaeli Derince Vergi Dairesinde 2 memurun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Kocaeli’de Derince Vergi Dairesinde görevli 2 memurun koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. BES Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, "Zorunlu olmayan kamu hizmetleri durdurulmalı" dedi.

Yeliz Yılmaz Karstarlı | Fotoğraf: Mine Arslan/Demokrat Kocaeli

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli’de Derince Vergi Dairesi çalışanı 2 memurun Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Evrensel'e konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, "Toplumsal sağlığın korunması için zorunlu olmayan kamu hizmetleri durdurulmalıdır" dedi.

Kocaeli gibi emekçilerin yoğun yaşadığı bir şehirde gereken önlemlerin yeterli düzeyde alınmadığını söyleyen BES Kocaeli Şube Başkanı Karstarlı, "Kamu Emekçileri bu süreçte kaderine terk edilmiştir. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda bir dizi önlemlerin alındığı belirtilse de salgınla mücadelenin olumlu sonuç vermesi için alınan tedbirlerin toplumsal ve çalışma hayatının tümünü kapsamadığı görülüyor" dedi.

Vatandaşa yoğun hizmet veren kamu kurumlarına dair özel önlemler geliştirilmesinin acil ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karstarlı, "Örgütlülük alanımıza giren kurumların çok sayıda büro emekçisinin bir arada bulunduğu ve yoğun olarak yurttaşa hizmet veren kurumlar olduğu biliniyor. Örneğin vergi daireleri, adliyeler, nüfus müdürlükleri, sosyal güvenlik merkezleri, İŞKUR Müdürlükleri, gümrük kapıları, TÜİK bu kurumlardan sadece birkaçıdır. Sayılan bu birimlerin büyük bir kısmında normal koşullarda dahi fiziki olarak çalışma ortamlarının sağlıksız olduğu göz önünde bulundurulduğunda karşı karşıya kaldığımız salgın konusunda ayrıca tedbirlerin genişletilmesinin önemi artıyor" dedi.

"ZORUNLU OLMAYAN KAMU HİZMETLERİ DURDURULSUN"

Böylesi çalışma ortamında emekçilerin koronavirüse yakalanmaya başladığını söyleyen Karstarlı şu ifadeleri kullandı:

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Derince Vergi Dairesi'nde çalışan 2 personelde Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığı, personelin hastanede tedavi altına alındığı, yaklaşık 30 çalışanı bulunan dairedeki diğer kamu emekçilerinin ise 14 günlüğüne evlerinde karantinaya gönderildiği ve kendilerine herhangi bir test yapılmadığı bilgisi alınmıştır. Söz konusu durum her geçen gün diğer kurum ve kuruluşlarda da görülmeye başlanacaktır. Bu nedenle, BES olarak taleplerimiz net ve açıktır;

  • Toplumsal sağlığın korunması için zorunlu olmayan kamu hizmetleri durdurulmalıdır.
  • İşyerlerinde süreye bağlı tüm işlemlerde yasal süreler durdurulmalıdır.
  • Zorunlu hizmetler için sınırlı sayıda personel bulundurulmalı, personele eldiven, maske, gözlük vb. maddeler kurum tarafından temin edilmelidir.
  • İşyerlerinde yıllık izin dayatmasına son verilmeli, idari izin uygulanmalıdır.
  • Sermayeye değil, emekçilere kalkan olacak ekonomik program açıklanmalıdır.
ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ayhan Barut: Koronavirüs nedeniyle üreticilerin borçları faizsiz ertelensin

SONRAKİ HABER

Hindistan’ın görmezden gelinen bölgesi Kerala'da koronavirüs mücadelesi yol gösterici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa