24 Mart 2020 21:53

Kocaeli’de iki günde 489 firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu

Koronavirüs salgınıyla mücadele adı altında devreye sokulan kısa çalışma ödeneği için Kocaeli'de iki günde 489 firma başvuruda bulundu.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Koronavirüs salgınıyla mücadele adı altında açıklanan ekonomi paketinde devreye sokulan kısa çalışma ödeneği başvuruları pazartesi günü başladı. Kocaeli'de iki günde 489 firma kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için başvuruda bulundu.

Tüm maliyeti İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak olan kısa çalışma ödeneğiyle patronlar, bu süreci telafi çalışma süresinin artırılması ve vergi ertelemeleriyle atlatacak. İşçilerin kısa çalışma ödeneğinden faydalandığı süre ise işsizlik maaşından düşülecek.

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen patronlar, başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapıyor. Kocaeli’de 2 günde 489 firmanın başvuruda bulunduğunu söyleyen Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, “Aziz milletimiz için görevimizin başındayız. Bildiğini gibi ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile amansız bir mücadele veriyor. Virüsün ülkemizde vatandaşlarımız arasında bulaştırıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gece gündüz mücadele veren özverili ve fedakar kahramanlarına, her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı sunarız. Devletimiz her daim çalışanlarımızın ve işverenlerimizin yanında. Kısa çalışma ödeneği başvuruları kapsamında Kocaeli İŞKUR olarak ilk başvuru gününde 489 firmanın başvuru talebini almış bulunmaktayız. Aziz milletimiz için özveri ile görevlerinin başında olan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Hatimoğuları: Yurt dışındaki işçilerin dönüşü için gerekli koşullar sağlansın

SONRAKİ HABER

Yargıtay Başkanlığına seçilen Mehmet Akarca, görevi Cirit'ten devraldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...