28 Mart 2020 19:57

Kandıra Cezaevinde mahpuslar dezenfektan malzemesi alamıyor

Kocaeli Kandıra Cezaevinde bulunan tutuklular koronavirüs salgını dolayısıyla endişeli. Mahpusların temizlik malzemelerine ulaşamıyor oluşu ailelerini de tedirgin ediyor.

Engin Güleser (solda) | Fotoğraf Facebook paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı şu günlerde cezaevlerinin durumu mahpus yakınlarını tedirgin ediyor.

Kandıra Cezaevinde kalan ve 4 buçuk aydır iddianamesi dahi hazırlanmayan HDP üyesi Engin Güleser'in ailesi, tahliye kararı bekliyor.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında gerçekleştirilen operasyon sonrası gözaltına alınan ve 4 Aralık 2019 tarihinde tutuklanan 15 HDP üyesine dair iddianame hâlâ hazırlanmadı. Tutuklananların arasında o dönemki HDP PM Üyeleri Engin Güleser ve Mehmet Alçınkaya ile birlikte yine o dönem HDP Kocaeli İl Eş Başkanı olan Leyla Aygün de bulunuyor. Aileler, koronavirüs salgınının baş gösterdiği şu günlerde cezaevlerinin hijyen konusunda yetersiz olduğunu belirterek tahliye kararı bekliyor.

"İDDİANAME YOK, TAHLİYELERİNİ İSTİYORUZ"

Tutuklu Engin Güleser'in kardeşi Özkan Güleser, cezaevlerinin sağlık açısından elverişli olmadığını belirtti. 4 buçuk aydır iddianamenin dahi hazırlanmadığını kaydeden Güleser, "3 kişilik koğuşlarda kalıyorlar ve sadece çamaşır suyu alabiliyorlar. Kantinden parasıyla ıslak mendil, kolonya ya da dezenfektan malzemesi almalarına izin yok. Böyle bir ortamda biz de tedirginiz. 4 buçuk ay oldu iddianameden eser yok. Hüküm giymiş değiller, tahliyelerini istiyoruz" dedi.

Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, durumu Twitter hesabından şu paylaşımla duyurdu: Kandıra cezaevinde 4 aydır iddianameleri bile hazırlanmadan tutulan HDP Kocaeli il, ilçe üyelerimizin kimisi anne, baba tutuklu, kimisi de 3-4 çocuklu anne, baba..!

Gereken temizlik malzemelerinin bir kısmına ancak ücretle ulaşabiliyorlar, kolonya vd. dezenfektanlar verilmiyor!

ÖNCEKİ HABER

Eğitime ara mı, eğitimi hızlandırma mı?

SONRAKİ HABER

SES Ankara Şubesi: Özel hastaneler gemiyi ilk terk eden oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...