28 Mart 2020 18:35

İşçi servisleri koronavirüs dolayısıyla konulan seyahat yasağına tabi değil

AKP hükümeti ve İçişleri Bakanlığı, çalışmak zorunda olan emekçilere dair bugüne kadar olumlu bir karar almazken işçi servislerinin seyahat yasağına tabi olmadığını da belirtti.

Fotoğraf: Umut Yeğin/Evrensel

Paylaş

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair alınan il dışı seyahat yasağı kararının işçileri taşıyan servisler için geçerli olmadığını duyurdu.

Türkiye'de koronavirüs salgını dolayısıyla önlem alınmaya başlandığı ilk günden bu yana sağlıklarından endişe eden ve çalışmak zorunda olan emekçiler için iktidar, tavrını bir kez daha açık etmiş oldu. Günlerdir hükümetin bütün iletişim araçlarından yaptığı "Evde kal" çağrılarının işçiler ve emekçiler için geçerli olmadığı anlaşıldı.

İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Fabrika çalışanlarını taşıyan servis araçları, çalışanların ikamet ettikleri yerden başka şehre yolcu taşımaları şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muaftır" ifadeleri yer aldı.

İşçi ve çalışan servislerinde de sosyal mesafe kuralı ve en fazla yüzde 50 doluluk oranı kuralına uyulmasının zorunlu olacağı belirtildi.

Bazı şehirlerde şehir içi yolcu taşımacılığının devamı niteliğinde olan ancak il sınırlarını geçmesi gereken minibüs taşımacılığının da seyahat kısıtlamasına tabi olmayacağı belirtildi. Örnek olarak Gebze-Harem minibüs hattının örnek verildiği duyuruda sosyal mesafe ve yüzde 50 doluluk oranı kuralının burada da zorunlu tutulacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı'da iş cinayeti: Kömür ocağında karbonmonoksitten zehirlenen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Eğitime ara mı, eğitimi hızlandırma mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...