27 Mart 2020 12:22

HDP Sözcüsü Ebru Günay: AKP, bırakın iş birliği yapmayı kayyum atıyor

Günay “Tüm dünya koronavirüsle mücadelede yerel yönetimlerle iş birliği içinde olunmasını önerirken AKP iktidarı, bırakın iş birliğini acımasız ve insafsızca belediyelerimize el koymak derdinde" dedi.

Ebru Günay | Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, haftalık değerlendirme toplantısını partisinin Diyarbakır il binasında gerçekleştirdi. Kayyum atamalarına tepki gösteren Günay, “Tüm dünya koronavirüsle mücadelede yerel yönetimlerle iş birliği içinde olunmasını öneriyorken AKP iktidarı, bırakın iş birliğini acımasız ve insafsızca belediyelerimize el koymak derdinde" dedi.

Sosyal medya üzerinden kamuoyuna seslenen Günay, Türkiye ve dünyada insanların koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini belirterek iktidarı, gerekli önlemleri almamakla eleştirdi.

Günay, konuşmasında “Koronavirüse karşı tedbirler için toplantı yaptılar. Katılanlar kimler? Bakanlar, patronlar, sermayedarlar. Halktan kimse var mı? Bir işçi, bir emekçi, bir sivil toplum örgütü, bir sendika var mı? Yok, kimse yok. Olmayınca, açıklanan paketin adı ‘Koronaya karşı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ oluyor. Yani kendilerine ve yandaşlarına koruma kalkanı oluşturuyorlar… Adı bile sorunlu bu paketin. Paketin adının ‘kamu sağlığını korumak için tedbirler’ olması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Bu süreçte iktidarın HDP’li belediyelere kayyum atamaya devam ettiğini hatırlatan Günay, "Gerçekten de koyun can derdinde, kasap et derdinde. Bu felakette 8 belediyemize kayyum atandı. Çok net söylüyorum, bunun adı yeminli Kürt düşmanlığıdır. İnsanlara evde kal derken, sokağa çıkmak bu kadar riskliyken, bu kargaşa ortamında kayyum atamak Kürt düşmanlığının boyutunu gösteriyor. Tüm dünya koronavirüsle mücadelede yerel yönetimlerle iş birliği içinde olunmasını öneriyorken AKP iktidarı, bırakın iş birliğini, acımasız ve insafsızca belediyelerimize el koymak derdinde" dedi.

HDP: CEYHAN HALKININ İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR

Öte yandan HDP Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaslan ve Salim Kaplan,  Yüksek Seçim Kurulunun CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatasını iptal etmesine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan eş sözcüler “Kendinden olmayana, muhalif olana tahammülü dahi kalmayan bu zorba iktidar anlayışı, kendi bekası uğruna, insanlık can derdiyken dahi her türlü fırsatçılığı sürdürerek Adana Ceyhan Belediyesinin seçilmiş başkanının mazbatasını YSK eliyle gasbetti. Ceyhan halkının iradesini ve seçme hakkını yok sayan YSK’nin kararını kınıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES: Üç aylık "ödülü" alabilmemiz için yaşıyor olmamız gerekir

SONRAKİ HABER

Acil tıp teknisyeni: Koruyucu ekipman yok, yüz yüze gelinen hasta sayısı arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...