27 Mart 2020 12:05

Rize’nin Kendirli Beldesi, koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı

Rize’nin Kendirli Beldesi, koronavirüs nedeniyle ölüm ve 3 yeni vakanın tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Rize’nin Kendirli Beldesinde koronavirüs nedeniyle ölüm sonrası 3 vaka daha tespit edilmesi üzerine belde ve beldeye bağlı 4 köy karantina altına alındı. Bu kararla Rize Türkiye'nin ilk karantina bölgesi oldu.

Yaklaşık 3500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde dün koronavürüs nedeniyle yaşamını yitiren bir vatandaştan sonra 3 yeni vakanın daha ortaya çıktığı iddiaları üzerine Belde Belediye başkanı köyün komple sağlık taramasından geçirilmesini istedi.

Rize’nin merkez Kendirli beldesinde esnaflık yapan S.Y. (67) İstanbul seyahati sonrası döndüğü memleketi Rize’nin Kendirli beldesinde rahatsızlanmış ardından, koronovirüs şüphesiyle Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)  Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, S.Y.’nin koronavirüs testi pozitif çıkmış ve tedavi gördüğü RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde dün yaşamını yitirmişti.

BELDEDE BİR KİŞİ ÖLDÜ, ÜÇ KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar konuyla ilgili Olay Rize ve Rize Nabız muhabirlerine, beldenin sağlık taramasından geçirilmesini istediğini ayrıca yeni 3 vakanın daha olduğunu açıkladı. Serdar, “Dün köyümüzde bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hastanede durumu ağır olan bir vakamız daha var. Ayrıca 3 köylü vatandaşımızda virüs olduğu şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ölen vatandaşımız beldede esnaflık yapan bir vatandaşımız dolayısıyla birçok insanımızla ilişki kuran birisi dolayısıyla camiye giden ve burada da insanlarımızla ilişki kuran birisi. Bu durum beldemizde paniğe neden oldu. Yapılması gereken tek seçeneğimiz vardı oda Beldemizin karantina altına alınması ve vatandaşlarımızın sağlık taramasından geçirilmesi. Sağlık müdürlüğü yetkililerini aradım ve tedbirler alındı gerekli çalışmalar başladı" dedi.

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama ise şöyle oldu: “Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığının izni ve onayıyla karantina altına alınmıştır. Bu kapsamda söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup, giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.” 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Çakırözer'den Mart ayı basın raporu: 22 gözaltı, 9 tutukluluk

SONRAKİ HABER

Aydın’da bulunan Uçak Tekstil üretime ara verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...