27 Mart 2020 10:35

Cinsel saldırıdan tutuklu yargılanan otel sahibi ve arkadaşı serbest bırakıldı

Antalya'da tatil için kente gelen Meryem U.'ya cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan otel sahibi Bora T. ve Çağrı U. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya'ya tatil için gelen Meryem U.'ya (28) cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan otel sahibi Bora T. ve Çağrı U. adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Meryem U. geçen yıl tatile geldiği Antalya'da cinsel saldırıya uğradığını Twitter'dan duyurmuştu. Yaşadıklarını @Meryem34546 adlı Twitter hesabından aktaran kadın, “Beni yalnız bırakmayın" çağrısı yapmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında otel sabihi Bora T. ve yine iş insanı olduğu belirtilen Çağrı U. tutuklanmıştı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre haklarında Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Sanıkların ve avukatlarının savunmalarından cinsel saldırı davalarında sıkça dile getirilen iddialara yer verildi. Sanıklardan Çağrı U., Antalya'ya tatil yapmak için geldiğini, otel sahibi Bora T. ile tatilde tanıştıklarını ve Meryem U. ve arkadaşı Gizem U. ile kendi istekleriyle beraber olduklarını iddia etti.

2 sanık ve avukatları, Meryem U.'nun yakınları aracılığıyla kendilerinden para talebinde bulunduğunu öne sürdüler.

Duruşma sonunda mahkeme, 2 tutuklu sanığı adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Meryem U., duruşma öncesi sosyal medya hesabından, “Bana tecavüz eden iki erkek tahliye edilirse dünyayı yakacağım. Ben bana tecavüz edenleri tek başıma verdiğim mücadelemle hapse attırdım. Bunu da yaparım. Ben pes etmem buradayım" mesajını paylaşmıştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGS’den matbaa çalışanları için koronavirüs riskine karşı acil önlem çağrısı

SONRAKİ HABER

Ordu İlküvez’deki çöp tesisi direniş çadırına operasyon: 25 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...