26 Mart 2020 10:11

CHP Milletvekili Gürer: Koronavirüs medyayı da vurdu, acil önlem şart

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer koronavirüs nedeniyle basın emekçilerinin yaşadığı sorunları dile getirdi. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı birer açıklama yaparak koronavirüs nedeniyle basın emekçilerinin yaşadığı sorunları dile getirdi. 

Ömer Fethi Gürer, korona virüs tehdidinin, medya kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan basın mensuplarını da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini belirtti ve “Virüs medyayı da vurdu; acil önlem şart” dedi. 

"İŞTEN ÇIKARMALARIN ÖNÜNE GEÇİLSİN"

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan hakkı olan yerel gazetelerin yayınlarını aksatmamaları amacıyla küçük çaplı da olsa bazı tedbirler aldığını hatırlatan Gürer, alınan bu tedbirlerin mevcut sorunlar karşısında çok yetersiz olduğunu ifade etti. 

Medya kuruluşlarının telef bedelleri, TÜRKSAT ödemeleri, RTÜK reklam payları, yayın ücretleri, lisans ödemeleri, vergi, stopaj ve SGK prim borçlarının ertelenmesi gerektiğini belirten Gürer, bu kuruluşlarda çalışan basın mensuplarının elektrik, su, doğalgaz, internet aboneliği, kablolu TV ve platform abonelikleri, cep telefonu ve sabit telefon ödemelerinin ertelenmeleri ve erişimlerinin kesilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Basın İlan Kurumu’nun, yayın yapan tüm gazeteleri ayırım yapmaksızın desteklemesi, yayıncılıkla ilgili var olan bazı şartlarda esnemeye gitmesinin de şart olduğunu ifade eden Gürer, basın kuruluşlarında işten çıkarılmaların önüne geçilmesini istedi. 

"SGK BORÇLARI ERTELENSİN"

İrfan Kaplan ise yaptığı yazılı açıklamada basın emekçilerinin SGK ve vergi borçları nedeniyle de zor günler yaşadığını dile getirerek; “Basın İlan Kurumu, SGK ve Maliye’ye borçlu bulunan gazetelerin gelirlerine altı-yedi aydır icra koymuş durumda. Birçok meslek grubunda olduğu gibi basın emekçilerinin de SGK prim ve vergi borçları en az 6 ay ertelenmelidir.” dedi. 

Kaplan, “Basın İlan Kurumu’nun, basın emekçileri için açıkladığı iyileştirmeleri olumlu bulsak da yeterli görmüyoruz.” dyerek şöyle devam etti: “Yerel basının gelir kapısı olan ve geçimlerini reklam, ilan ve abonelik üzerinden devam ettiren basın emekçileri bu süreçte daha çok desteklenmeli; özellikle büyük firmalar, şirketler ve kamu kuruluşları reklam ve abonelik desteğini devam ettirmelidir.” (MEDYA SERVİSİ)

{{400493}}

ÖNCEKİ HABER

Koç Üniversitesinde taşeron işçiler için kampanya

SONRAKİ HABER

İletişim-İş Yöneticisi Erman Türkmen: Sağlığımız için örgütlenelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...