26 Mart 2020 08:57

DİSK: Sağlık hizmetleri bir bütündür ayrımcılık yapılamaz

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, ek ödemenin memurları ve sözleşmeli personeli kapsamasının eksiklik olduğunu söyledi. Sağlık hizmetinin parçası olan işçilerin de yararlanması gerektiğini ifade etti.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

Sağlık emekçilerine ek ödeme ile ilgili olarak açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; “Ek ödemenin sadece "memurları” ve sözleşmeli personeli kapsaması büyük bir eksikliktir” dedi.

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu ve sağlık emekçilerinin bu mücadeleyi kamu emekçisiyle, işçisiyle, sözleşmeli personeliyle omuz omuza yürüttüğünü belirten Çerkezoğlu; “Bu açıdan ‘Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği’ ile verilen ek ödemenin sadece "memurları” ve sözleşmeli personeli kapsaması büyük bir eksikliktir. Ek ödeme, kamu emekçisi ve işçi ayrımı yapılmadan tüm sağlık çalışanlarına verilmelidir. Aksi tutum ayrımcılık anlamına gelecek ve Anayasa'nın eşitlik ilkesi çiğnenmiş olacaktır” dedi.

"SAĞLIK HİZMETLERİNİN BİR PARÇASI OLAN İŞÇİLER UNUTULMASIN"

Kovid-19 ile mücadelede sağlık çalışanları arasında ayrım yapılamayacağının altını çizen Çerkezoğlu şunları söyledi; “Hastanenin güvenliğini sağlayan emekçilere, Covid-19 hastaları ya da şüpheli vakalar hastanelere başvurduklarında onları ilk karşılayan tıbbi sekreterlere ayrımcılık yapılmamalıdır. Hastaların giriş yaptıkları acil servisi, muayene oldukları poliklinikleri ve yattıkları hasta odalarını hijyen kurallarına uygun temizleyen sağlık işçilerinin fedakarlıkları görmezden gelinmemelidir. Hastaların tüm gereksinimlerini karşılayan hasta bakıcılar, yemeklerini hazırlayan emekçiler, BT'lerini çeken radyoloji teknisyenleri, kanlarını çalışan laborantlar ve hekimlerle beraber hasta tedavisinde yer alan hemşireler/ebeler yok sayılamaz.”

Sağlık Bakanlığına çağrı yapan Çerkezoğlu; “Hastaneler ve diğer sağlık kurumlarında üretilen sağlık hizmetinin bir parçası olan işçilerin bu mücadeleye katkılarını, sağlık ve can güvenliği tehlikesi içinde bulunduklarını yadsımaması ve Anayasada yer alan eşitlik ilkesine uygun olarak gereğini yapmasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Nakliyeciler Sitesi'ndeki kalabalık koronavirüs tedirginliğine neden oluyor

SONRAKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerde yüzyüze eğitim yok, YKS ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa