25 Mart 2020 17:24

ODTÜ yurtları öğrencilerden ücret istedi, Rektörlük "alınmayacak" dedi

ODTÜ yurdundaki öğrencilerden ücret istendiği iddia edildi. Üniversite yönetimi, sadece yurtta kalmaya devam eden öğrencilerden ücret alınacağını açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin tatil edilmesi üzerine ailesinin yanına dönen ODTÜ yurdundaki öğrencilerden ücret istendiği iddia edildi. Bunun üzerine ulaştığımız üniversite yönetimi, bu süreçte sadece yurtta kalmaya devam eden öğrencilerden ücret alınacağını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından, yurtlarda kalan birçok öğrenci ailesinin yanına geri döndü. ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü, 3 hafta tatil sürecinde ODTÜ yurtlarının kapanmayacağını duyurmuştu. ODTÜ Rektörlüğü 20 Mart 2020 tarihinde gönderdiği e-posta ile öğrencilerin yurda dönüş taleplerinin arttığını ve bu yüzden yurda girişin durdurulduğunu açıkladı. Yurtlara girişin durdurulması, öğrencilerin yurtta kalan eşyalarını almamasını da kapsıyor.

Ancak ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü tarafından bazı öğrenciler aranarak, yurtlara giriş olmadığı süreçte de barınma ücretinin ödenmesi gerektiği bildirildi. 3 haftalık tatil nedeniyle yurttan ayrılan ve belirsiz bir tarihe kadar giremeyecekleri yurtta eşyası kalan öğrenciler, Evrensel'e ulaştı. Öğrenciler, yurt müdürlüğünü aradıklarında kullanmadıkları süreçte de yurt ücretinin alınacağı öğrendiklerini aktardı.

YURTLAR MÜDÜRLÜĞÜ "ÜCRET ALINMAYACAK" DEDİ

İddiaya ilişkin ulaştığımız üniversite yönetimi Evrensel'e açıklama yaptı. ODTÜ Basın Bürosu aracılığıyla ulaştığımız üniversite yönetimi, Rektör Verşan Kök'ün talimatıyla bu süreçte sadece yurtta kalan öğrencilerden ücret alınacağını, yarın konuyla ilgili resmi açıklama yapılacağını bildirdi.

Üniversite yönetiminin Evrensel'e yaptığı açıklamanın ardından ODTÜ öğrencileri sosyal medya hesapları üzerinden #ODTÜYurtÜcretiAlma etiketi ile bir kampanya başlattı. Kampanya ODTÜ öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Öğrencilerin başlattığı sosyal medya kampanyasının ardından ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü resmi sitesinde yaptığı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesiyle yurttan ayrılıp evlerine dönen yurt öğrencilerin 24 Mart 2020 tarihindeki Rektörlük onayı ile yurtta kalmadıkları süre için yurt ücreti alınmamasına karar verildiğini açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pirelli, İzmit'teki fabrikasında 1-12 Nisan arasında üretimi durdurma kararı aldı

SONRAKİ HABER

CHP’li Çakırözer: Kadına şiddetin önlenmesi için ulusal kampanya şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...