25 Mart 2020 03:56

Koronavirüsten etkilenen esnafların kredileri 3 ay ertelenecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, koronavirüs salgınından zarar gören esnafların Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredi borçları 3 ay faizsiz ertelenecek.

ARŞİV | Fotoğraf: MA

Paylaş

Koronavirüs salgınından etkilenen esnaf ve sanatkarların kredileri 3 ay ertelenecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; koronavirüs salgınından zarar gören esnaf ve sanatkarların Halk Bankasından 31 Mart 2020 ve öncesinde kullandıkları düşük faizli kredi borçları, 3 ay faizsiz olarak ertelenecek.

Cumhurbaşkanı kararıyla Halk Bankası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarların kullandığı düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Buna göre; koronavirüs salgını nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin, 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından, 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek.

ÇALIŞAN ÇIKARILMAYACAĞINA DAİR TAAHHÜT ALINACAK

Karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacak. Çalışan çıkardığı tespit edilenler ise erteleme kapsamından çıkarılacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar irade gasbına tepkili: "Millet can, onlar kayyum derdinde"

SONRAKİ HABER

Koronavirüs sonrası, yedi ülkeden 2 bin 721 öğrenci Türkiye'ye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa