25 Mart 2020 01:21
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mart 2020 04:33

Diyarbakırlılar irade gasbına tepkili: "Millet can, onlar kayyum derdinde"

Diyarbakırlılar HDP yönetimindeki 8 belediyeye kayyum atanmasına "Memleketin başka sorunu yok mu? Kıyamet kopsa yine Kürtlerle uğraşırlar. Millet canın derdinde, onlar kayyum derdinde” diyor.

Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

HDP yönetimindeki 8 belediyeye önceki gün kayyum atanmasına ilişkin Diyarbakır’da konuştuğumuz yurttaşlar, “Memleketin başka sorunu yok mu? Ülkenin çivisi çıkmış ne diyelim. Millet canın derdinde, onlar kayyum derdinde” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Ergani, Eğil, Lice, Silvan, Güroymak, Halfeli, Gökçebağ belediye eş başkanları önceki gün gözaltına alındı. Eş Başkanlar gözaltına alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı ve yerlerine kayyum atandı. Gerekçe olarak 2019 yılı ve öncesinde başlatılan soruşturmalar ve devam eden davalar gösterildi. Kayyum atamalarını Diyarbakırlı yurttaşlarla konuştuk.

MEMLEKETİN SORUNU MU KALMADI?

Yurttaşlardan Ali Taşçı, kayyum atamalarının hiçbir koşulda doğru olmadığını ifade ederek, iktidarın önceliğinin vatandaşların sağlığı ve canı olmadığını, aksine kendisinin olduğunu söyledi. Taşçı, “Bu kıyamette devletin başka derdi yok. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Niye kayyum atadılar, kimse bilmiyor. Millet kendi canıyla uğraşıyor. Onların derdine ne bak. İnsan canının bir kıymeti yok bu memlekette. Kayyum atadın ne oldu, memleketin sorunu mu kalmadı" diye sordu.

ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ

Mustafa adındaki yurttaş ise salgının olduğu böyle bir süreçte kayyum atamalarının iktidar için bir fırsat olduğunu ve zaman kaybetmeden harekete geçtiğini söyledi. Mustafa, “Millet canının, ekmeğinin derdine düşmüş, onlar kayyum atama derdinde. Hâlâ seçim intikamını alma peşinde. Kıyamet kopsa yine Kürtlerle uğraşırlar. Ülkenin çivisi çıkmış ne diyeyim? ‘Zaten korona var kimse bir şey de demez. Rahat rahat kayyum atayım’ kafasında iktidar. Bu belediyelerin bir sorunu şimdiye kadar yoktu, şimdi mi oldu” diye sordu.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş ise “Başka derdi yok iktidarın. Burada canımızın derdindeyiz, onlar kayyum atama derdinde. Konuşsak bir dert konuşmasak bir dert. En iyisi bundan sonra seçim yapmasınlar. Bize seçme hakkı vermesinler. Çıkıp bu ülkede demokrasi de var demesinler, bitsin gitsin” dedi.

HANİ, BU MİLLETE NE YAPIYORLAR?

Zeki Saya ise iktidarın böyle bir süreçte dahi koltuk sevdasından vazgeçmediğini belirterek, ülkede hukuk adına hiçbir şeyin kalmadığını ifade etti. Saya, “Biz gelen kayyumlarının ne yaptığını bilmiyor muyuz? Kendi koltuğunun derdine düşmüş hükümet. Ne desen boş. Adamlar kendi bildiğini okuyor. Hak hukuk adalet yok kim ne diyecek. Kimse demiyor salgın var. Hani, bu millete ne yapıyorlar. Hani yardım, hani önlem. Hükümet milletin canının derdinde değil, HDP’nin belediyelerini alma derdinde. Bu süreçte kimse tepki de koyamaz. Bu salgında oldu bittiye getirdiler” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mersin Tabip Odası Pandemi Çalışma Planı açıkladı

SONRAKİ HABER

Koronavirüsten etkilenen esnafların kredileri 3 ay ertelenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...