21 Mart 2020 08:22

Yazarımız Cengiz Bektaş İstanbul'da toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Evrensel Yazarı, Mimar ve Şair Cengiz Bektaş İstanbul Nakkaştepe mezarlığında toprağa verildi.

Fotoğraf: Bektaş Ailesi

Paylaş

Gazetemizin Yazarı, Mimar ve Şair Cengiz Bektaş bugün öğle saatlerinde İstanbul Nakkaştepe mezarlığında toprağa verildi. Şeker hastalığına bağlı kalp yetmezliği nedeniyle bir haftadır İstanbul’daki bir hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedavi gören Bektaş, dün tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmişti.

Ağa Han ve Mimar Sinan Büyük Ödülü Sahibi Bektaş’ın cenazesi koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla bugün öğle saatlerinde Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bektaş ailesinin dün cenazeye ilişkin yaptığı açıklamada da “Sevgili dostlar, birçoğunuzun duyduğu doğru; ne yazık ki sevgili Cengiz Bektaş’ı yitirdik. O’nu uğurlarken yanımızda olmak istediğinizi biliyoruz. Bunu biz de isterdik ama bildiğiniz gibi zamanın tuhaf bir aralığından geçiyoruz. Böyle bir aralıkta O şöyle derdi; ‘Kalben burada olduğunuzu biliyorum, n’olur gelmeye kalkmayın’. Elçiye zevâl olmaz. Lütfen O’nun bu isteğine uyun ve O’nu anmak için iyi bir zamanda buluşmak üzere sevgiyle ve sağlıkla kalın.” denilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

Cengiz Bektaş

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti

SONRAKİ HABER

Türkiye'den 46 ülkeye daha uçuş yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...