20 Mart 2020 12:34

Newroz coşkusu pencere ve balkonlarda, Newroz her yerde

Koronavirüs salgını nedeniyle Newroz etkinliklerinin iptal edilmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar, evlerinin pencere ve balkonlarından kutlamalar yaptı.

Fotoğraflar: MA ve Evrensel

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi (küresel salgın) ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Newroz etkinlerinin iptal edilmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar, evlerinin pencere ve balkonlarından kutlamalar yaptı.

Halkların Demokratil Partisi (HDP), "Evde kalın" çağrıları doğrultusında bu yıl iptal olan Newroz kutlamaları için yurttaşları evlerinin balkonuna, penceresine davet etti. Çağrıya uyan vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencelerinden ıslık, alkış ve zılgıtlarla Newroz'u kutladı.

AĞRI

Mezopotamya Ajansının haberine göre Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı birçok köy ve mahallede Newroz ateşi yakıldı, havai fişekler atıldı.

ADANA

Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı Dağlıoğlu, Gülbahçe, Şakirpaşa, Denizli, Küçükdikili, Barbaros, Hürriyet, Gülpınar ve Kiremithane mahallelerinde halk Newroz’u havai fişeklerle kutladı. Saat 20.20 tüm mahallelerde aynı anda havai fişekler patlatıldı. Gençler, sık sık "Biji Newroz.Yaşasın Newroz" sloganları attı. Kadınlar ise zılgıtlarla Newroz’u kutladı.

BATMAN

Batman halkı da tüm mahallerde havai fişekler ile Newroz’u kutladı. Havai fişek kutlamalarının yanı sıra kimi yurttaşlar evlerinin ışıklarını yanıp söndürürken, kimi yurttaşlar da evlerinin balkonundan tencere çalarak kutlamalara destek verdi.

VAN

Van'ın Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde birçok mahallede de halk, evlerinin balkonunda Newroz'u kutladı. Birçok cadde ve sokakta yakılan ateşler etrafında koronavirüs nedeniyle toplanılmadı. Balkonlarda ve damlarda Newroz'u kutlayan yurttaşlar, alkışlar eşiğinde Kürtçe türküler seslendirdi.

İSTANBUL'DA MEŞALELER YAKILDI, DİLEK FENERLERİ UÇURULDU

İstanbul, Kocaeli Tekirdağ'da evlerinin balkon, pencere ve çatılarına çıkan yurttaşlar “Newroz, barış, özgürlük ve insanca bir yaşamdır” diyerek kutlama yaptı.

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesi'nde saatin 20.20 olmasıyla birlikte havai fişekler atıldı, dilek fenerleri uçuruldu.

Şişli ilçesine bağlı Hacıahmet Mahallesi'nde de halk Newroz'u büyük bir coşkuyla kutladı. Yurttaşlar, evinin pencere ve balkonunda kutlaması çağrısına uydu. 7'den 70'e balkon ve pencereye çıkaran yurttaşlar, ellerindeki tencere, tava tabaklarla ses çıkardı. Ayrıca ışıklarını açıp kapatılar. Kimi yurttaşlar ise kendi evlerinde saz ve seslendirdikleri şarkılar eşliğinde kutlama yaptı.

İstanbul’un diğer ilçelerinin yanı sıra Kocaeli ve Tekirdağ’da da Newroz, büyük bir coşku ile kutlandı.

NEWROZ COŞKUSU SOSYAL MEDYAYA DA YANSIDI

Sosyal medyada da #NEWROZHERYERDE, #NewrozKutluOlsun, #NewrozPîrozBe, #Newroz2020 etiketleriyle paylaşımlar yapıldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’daki Egetürk işletmesinde işyeri temsilcisi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilerine alkış sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...