20 Mart 2020 03:20

Bakan Zümrüt Selçuk'tan koronavirüs açıklaması: 2 milyar liralık yardım dağıtacağız

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız" dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk | Fotoğraf: AA

Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu oldu. Koronavirüs önlemlerine ilişkin konuşan Bakan Zümrüt Selçuk, "Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız" dedi. Kolonya ve maske dağıtımının ilk başta Ankara ve İstanbul'dan başlayacağını sonra projenin genişletileceğini söyleyen Selçuk, koronavirüs riskine karşı vatandaşların İŞKUR'a kayıtlı açık işlere elektronik ortamda başvurmalarını istedi.

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız" dedi.

"HUZUREVLERİNDE DOKTOR SAYISI ARTACAK"

Huzurevlerinde doktor sayısını artıracaklarını açıklayan Selçuk, şunları söyledi:

"Türkiye çapındaki kuruluşlarımızda hijyen ve mesafe kurallarına, 14 kurala harfiyen uyuluyor. 103 tane sosyal yardımlaşma ve danışma platformumuz var. Periyodik paylarını yükselttik. Yaşlılarımızı bütün kurallara uyarak evlerinde ziyaret edeceğiz. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadığımızı bir kez daha söylemek isterim. Biz yaşlılarımızı önemseyen bir kültürden geliyoruz. Hem yaşlılarımızın sağlığı için bu teması daha gönülden yapmaya devam edeceğiz. Huzurevlerimizde doktor sayısını artıracağız"

"KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN ŞARTLARI ESNETİLECEK"

"İşsizlik fonu böyle durumlar için var" diyen Selçuk, hem patronlar hem de işçiler için "telafi çalışması" devreye soktuklarını ifade etti. Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de hem işverene destek hem de çalışana destek için hem kısa çalışma hem de telafi çalışmasını devreye soktuk. Kısa çalışması işin belli durumlarda durdurulma ya da yavaşlatılmasında devreye giren ödeneğimiz. Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz."

"Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500 liraya çıkarmış olacağız. Türkiye çapında 1003 sosyal dayanışma vakfının periyodik paylarını artırdık, böylece yaşlılarımıza destekleri daha da artırmış olacağız."

Selçuk, maske ve kolonya dağıtımının ilk başta Ankara, İstanbul üzerinden başlanacağını daha sonra da projenin genişletileceğini belirtti. Selçuk, "Yaşlılara yönelik YADES ve VEFA projelerini bu süreçte yoğunlaştırarak uygulayacağız." dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 2 MİLYAR LİRALIK YARDIM DAĞITACAĞIZ"

2 milyar liralık yardım hakkında bilgi veren Selçuk, "Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Hedefimiz martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak." dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yerlikaya: Virüsle en etkili mücadele sosyal izolasyondur

SONRAKİ HABER

BEDAŞ, İstanbul'da yapacağını duyurduğu planlı elektrik kesintilerini erteledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...