19 Mart 2020 15:51

Dizilerin çekimlerine koronavirüs ertelemesi

Türkiye’de ve dünyada pek çok dizinin çekimlerinin ertelendiği açıklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Koronavirüsün tüm dünyada yayılmasıyla birlikte, dizilere de ara vermeye başladı. Türkiye’de ve dünyada sinema ve dizi sektöründen çok sayıda erteleme haberi geldi.

17 Mart’tan itibaren Savaşçı, Bir Annenin Günahı, Kuruluş Osman, Yeni Hayat, Babil, Çukur, Ramo, Bir Zamanlar Çukurova dizi çekimlerine 14 gün ara verildiği açıklandı. Karga Seven Yapım da “Hekimoğlu” dizisinin çekimlerine de çarşamba gününden itibaren ara verileceğini aktardı. Ayrıca Beyrutlu Gelin dizisinin çekimlerine 8 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

TRT'DEKİ DİZİLERİN DE SET ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kanallarında yayınlanan dizilerin set çalışmalarına, koronavirüs ile mücadeleye destek amacıyla 2 hafta süreyle ara verildi.

DÜNYADA DA ERTELENDİ

Dünyada da pek çok dizinin çekimleri ertelendi. Corona virüsü salgını ilk olarak Çin’de ortaya çıktığı için, ilk erteleme ve iptal haberleri de bu bölgeden geldi. Yönetmen Wong Kar-wai’nin Blossoms adlı romandan uyarlayacağı film ve dizinin prodüksiyonu salgın nedeniyle ertelendi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle üretimi askıya alan TV dizileri listesine tam 16 sezondur devam eden ikon dizi Grey’s Anatomy de eklendi. Showrunner / yürütücü yapımcı Debbie Allen ve uygulayıcı yapımcı James Williams, geçtiğimiz gün dizinin oyuncularına ve ekibine bir mektup göndererek çekimlere belirsiz bir tarihe kadar ara verildiğini açıkladı.

The Falcon and the Winter Soldier, Stranger Things, Peaky Blinders, Witcher ve Lucifer ile Friends özel bölümü de çekimleri durdurulan diziler arasında. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

73. Cannes Film Festivali Kovid-19 nedeniyle ertelendi

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsten dördüncü ölümü açıkladı, vaka sayısı 359'a ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...