19 Mart 2020 08:13

Koronavirüs önlemleri kapsamında müze ve ören yerleri ziyarete kapatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında müze ve ören yerlerinin 30 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete kapatıldığını duyurdu.

Zeugma Mozaik Müzesi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi (küresel salgın) ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'deki müze ve ören yerleri ziyarete kapatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı duyuruda "Dünya genelinde hızla yayılan koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Bakanlığımıza bağlı tüm müze ve ören yerleri 30 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete kapatılmıştır" açıklamasında bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait müze ve kütüphaneler de 17 Mart’tan itibaren koronavirüs önlemleri kapsamında 30 Mart’a kadar ziyarete kapatıldı.

Ayrıca Milli Saraylar İdaresine bağlı saray ve kasırlar da geçici bir süre ziyarete kapatıldı.

KÜLTÜR SANAT SEN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Kültür Sanat Sen, yazılı bir açıklama yaparak tüm müzelerin ziyarete kapatılması çağrısında bulunmuştu.

Yabancı ziyaretçilerin gezi programlarında öncelikli tercih edilen yerlerin başında müzeleri geldiği belirtilen açıklamada “Müzelerimiz son yıllarda yerli ziyaretçiler tarafından da ilgi görmektedir. Dolayısıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği müzelerimizin sergi -gezi alanlarının büyükçe kısmı kapalı mekânlardan oluşmakta olup müzelerimizi gezen ziyaretçilerimizle birlikte çalışanlarımız büyük risk altındadır. Yaşam hakkı en temel haktır ve müze çalışanı arkadaşlarımız büyük risk altındadır. Bir an önce müzeler ziyaretçi girişine kapatılmalıdır” denilmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boyner işçisi: İşten atılmak değil, iş güvencesi ve ücretli izin hakkı istiyoruz

SONRAKİ HABER

İşçi mektubu: Birleşik Metal-İş Sendikası özür dilemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...