18 Mart 2020 03:36

Koronavirüs tedbiri olarak evde zaman geçirenlere tavsiye: Kitap okuyun

Diyarbakır’da vatandaşların çoğu koronavirüs tedbiri kapsamında evlerinde vakit geçirirken kentteki kitapçılardan çağrı geldi: Kitap okuyun. Kitap moral kaynağıdır.

Diyarbakır'da bir kitapçı

Fotoğraf: MA

Paylaş

Koronavirüse karşı insanların büyük çoğunluğunun evlerine kapandığı Diyarbakır’da, açık bulunan kitap evlerindeki satışlarda kısmi düşüş olurken, yurttaşlar kitaplara dokunmaya çekiniyor.

Kitabevleri beklentilerinin aksine satışlarda yüzde 10'luk bir düşüş yaşandığını belirtirken, kent merkezinde Don Kişot, Lis ve DB gibi kitapevlerinin de kapalı olduğu görüldü.

Lilav Kitap Evi çalışanlarından Rabiya Karayıl, virüse karşı en etkili savunma sisteminin bağışıklık sistemi olduğunu belirterek, “Bağışıklık sistemimizin sağlıklı tutmak için stresten uzak durmak gerekiyor, kitap okumanın stresi azaltacağını biliyoruz” dedi.

“KİTAP MORAL KAYNAĞIDIR”

Kitap okumanın salgında, savaşta her türlü olumsuz durumda, pozitif bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Karayıl, “Kitap okumak bir motivasyon kaynağı olduğu için her zaman önemli bir noktada yer alıyor. Tabii sağlıklı kalmak adına insanların dışarıya çıkmaması normal bir durum. Dönem ne olursa olsun kitap okumak büyük bir moral kaynağıdır” diye belirtti.

“OKURLARIN KAYGISI NORMAL”

Virüsün yüzeylerin üzerinde yaşayabildiği bilinirken, bu durumun kitaplara dokunma konusunda bir kaygı oluşturduğunu söyleyen Karayıl, “Aslında okurların bu kaygısı normal. Biz dezenfekte konusunda tüm çalışmalarımızı yaptık” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere İstiklal Marşı'na eşlik etmedikleri gerekçesiyle ceza verdiler

SONRAKİ HABER

Koronavirüs | EMEP: Kâr hesabıyla değil halk sağlığı için tedbir alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa