17 Mart 2020 01:40

Koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık raporları ve reçetelerin süresi uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüsle mücadele kapsamında kronik hastalığı olan sigortalıların sağlık raporları ve reçetelerinin süresinin uzatıldığını açıkladı.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede önlemleri dahilinde alınan yeni kararları açıkladı. Selçuk, kronik hastaların 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporlarının ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını duyurdu. Açıklamada ayrıca, tek doktor tarafından tek seferde rapor yazma süresinin 10 günden 14 güne çıkarıldığı da belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan sigortalı hastaların yeniden reçete almalarına gerek kalmayacak. Bu kararla kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak ya da rapor almak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacak. Bakan Selçuk, bu süreçte ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını belirtti.

TEK HEKİM TARAFINDAN YAZILAN RAPORUN SÜRESİ 14 GÜNE YÜKSELTİLDİ

Bakan Selçuk, yurt dışından gelenler ve virüs şüphesi olanlar için 14 gün karantina süresi uygulanması gerekliliğini vurgulayarak “Yurt dışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat/iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak” ifadelerini kullandı.

Böylelikle tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresi 14'e yükselmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya'da 1350 mahkum koronavirüs önlemleri nedeniyle firar etti

SONRAKİ HABER

Güney Amerika'da koronavirüse karşı karantina ve sokağa çıkma yasağı uygulamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...