14 Mart 2020 06:43

İzmir’de sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı'nda mücadele vurgusu yaptı

İzmir'de sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla açıklama yaptı, görevi sırasında katledilen ve yaşamını yitiren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini anarak denize karanfiller bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de sağlıkçılar 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, görevi sırasında katledilen ve yaşamını yitiren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini anarak denize karanfiller bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sağlık emekçileri, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için basın açıklaması yaptı. İzmir Tabip Odası, SES ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikasının düzenlediği açıklamayı İzmir Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı okudu.

“Dr. Mehmet Emin Ayhan nezdinde sendikal mücadele tarihimizde görevi sırasında katledilen ve kaybettiğimiz arkadaşlarımızı 21. kez denize karanfiller bırakarak saygıyla anıyoruz" diye sözlerine başlayan Çamlı, insanlığa karşı işlenen suçların zaman aşımı olmayacağını hatırlattı.

“HUKUKSUZ UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

17 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programının çalışanların iş yükünü artırdığını belirten Lütfi Çamlı, "Esnek güvencesiz çalışma, tükenmişlik getirmiş aynı zamanda şiddeti körüklemiştir. Kayda geçen günlük ortalama 40 şiddet vakası vardır. Kayda geçmeyenlerin daha da fazla olduğu bilinmektedir. Ersin Arslan, Melike Erdem, Kamil Düştün, Aynur Erdem, Hasan Orhan Çetin, Fikret Hacıosman... Tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz ve unutmayacağız. Tüm sağlık emekçilerinin yaşadığı haksız, hukuksuz uygulamaların takipçisi olacağız" dedi.

Birçok sağlık emekçisinin hukuksuz şekilde ihraç edildiğini dile getiren Çamlı, "Her 14 Mart 'ta sağlıkçılara sözler verilmekte ama asla o sözler tutulmamaktadır. Şehir hastaneleri modeliyle sağlığa ulaşımın daha da zorlaştığı, piyasacı sağlık sisteminin getirildiği ortadadır. Biz sağlık sistemindeki yanlışları söylemeye, taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MÜCADELE VURGUSU YAPILDI

Açıklamanın ardından konuşan SES Eş Başkanı Erkan Batman, "14 Mart nezdinde kaybettiklerimizin bayrağını daha da yukarı taşıyacağız" dedi.

Ardından söz alan Uzman Doktor Zeki Gül, sağlığın sadece bedensel değil aynı zamanda sosyal iyilik olduğunu hatırlatarak mücadele vurgusu yaptı. Prof. Dr. Cem Terzi ise "Bu ülke demokratik, insan haklarına saygılı, özgür, insanları kutuplaştırmayan, tüm insanlara eşit mesafede olana kadar; hakkın hukukun ekmek, su gibi ihtiyaç olduğunun anlaşıldığı ve bunun mümkün kılındığı bir yer olana kadar her bedeli ödeye ödeye yolumuza devam edeceğiz" dedi.

SES üyesi iş yeri temsilcisi Edge Başak Gürkan'ın okuduğu şiirle devan eden anma, denize bırakılan karanfillerle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam