11 Mart 2020 20:20

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel: Hukukun üstünlüğünü savunmak zorundayız

MİT mensubunun hayatını kaybetmesini haberleştirdiği için tutuklanan Gazeteci Murat Ağırel, "Hangi görüşte olursak olalım hukukun üstünlüğünü savunmak zorundayız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel, hakkında verilen kararın hukuksuz olduğunu ifade ederek, "Hangi görüşte olursak olalım hepimiz hukukun üstünlüğünü savunmak zorundayız" dedi.

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair haber nedeniyle tutuklanan Yeniçağ gazetesi Yazarı Murat Ağırel, avukatları aracılığıyla sorularımızı yanıtladı. MİT mensubunun hayatını kaybetmesiyle ilgili haber nedeniyle kendisiyle birlikte 6 gazetecinin tutuklamasına ilişkin sorumuza Ağırel, "İdeolojik olarak birbirleriyle ayrışan kişilerin FETÖ kumpas davası olan Ergenekon'da olduğu gibi delilsiz, dayanaksız şekilde bir araya getirilerek yeni bir örgüt yaratma çabası vardır. Hakkımda verilen hukuksuz kararı herkes görmüştür. Hangi görüşte olursak olalım hepimiz hukukun üstünlüğünü savunmak zorundayız" ifadesiyle yanıt verdi.

İktidarın basına yönelik kuşatmasına ilişkin Ağırel, "İktidarın artık ekonomi politikaları ve dış politikası çökmüştür. Hükümet, toplum nezdinde daha önce kendisine oy kazandıran vaatlerin artık bir karşılığı olmadığını görüyor. Tabanını sıklaştırmak için gerçekleri yazan basın üzerinde baskı kurup bunu büyütmeye çalışmakta. Bu şekilde tabanını konsolide etmeye çalışıyor"

TUTUKLU GAZETECİ SAYISI 91 OLDU

Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç ilk olarak tutuklandı. Ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı. Yeniçağ gazetesi Yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, "MİT mensubu" haberiyle ilgili önce adli kontrolle serbest bırakıldı. Tekrar gözaltına alınan üç isim de tutuklandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) iki hafta içinde 28 gazetecinin gözaltına alındığını ve 8'inin tutuklandığını hatırlatarak, "Son tutuklamalar ile birlikte cezaevlerindeki gazeteci sayısı 91'e yükseldi" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mülteci pazarlığında revizyon arayışları

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı sağlıkçılardan sağlıkta şiddete karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...