09 Mart 2020 10:30

Murat Ağırel'in tutuklanması protesto edildi: Susturulamayan medyaya ihtiyaç var

İYİ Parti İstanbul İl Örgütü, Gazeteci Murat Ağırel'e destek vermek için Yeniçağ binası önünde bir araya geldi. Evrensel'e konuşan Ağırel'in babası "Oğlum gazetecidir onunla gurur duyuyorum" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İYİ Parti İstanbul İl Örgütü, Yeniçağ gazetesi Yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasını protesto etti. Açıklamada gerçek ve susturulmayan bir medyaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekilerek, "Sustukça sindiriyorlar, korkutuyorlar ve köleleştirmek istiyorlar" denildi. Açıklamadan sonra Evrensel'e konuşan Murat Ağırel’in babası Sadık Ağırel, oğlunun şu anki siyaset nedeniyle tutuklandığını söyleyerek, "Oğlum gazetecidir, onunla gurur duyuyorum" dedi.

"DEVREYE GİREN BİRİLERİ Mİ VAR?"

Yeniçağ gazetesini ziyaret eden İYİ Parti heyeti, ziyaretin ardından gazete önünde basın açıklaması yaptı. Gazete önünde konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu şunları söyledi:

"Murat Ağırel’in tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır. Aklın almayacağı bu hukuk skandalının arkasında, yolsuzluklarla savaşan Murat Ağırel’in tutuklanması için devreye giren birileri mi vardır? Yoksa kurumsal yapısı çökertilen ülkemizin mahkemeleri, işini gerektirdiği şekilde yapamamakta mıdır? Bütün bu soruların cevabını, hepimiz çok iyi biliyoruz, tanıyoruz."

Murat Ağırel’den önce tutuklanan Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’a da selam gönderen Kavuncu, "Gerçek ve susturulmayan bir medya için sonuna kadar mücadele vereceğiz. Sustukça sindiriyorlar, korkutuyorlar ve köleleştirmek istiyorlar. Milletimizin dirliği, ülkemizin huzuru için antidemokratik her türlü uygulamanın karşısında olacağız. Herkes için adalet diyorsak artık susmayacağız!" diye konuştu.

AĞIREL’İN BABASI: BENİM OĞLUM GAZETECİDİR

Açıklamadan sonra Evrensel'e konuşan Murat Ağırel’in babası Sadık Ağırel, oğlunun ikinci kez adliyeye çağrılması sonrası adliyeye gittiğini; ancak tutuklama kararı sonrası oğlunu göremediğini, onunla vedalaşmaya izin verilmediğini söyledi. Baba Ağırel, "Benim oğlumun herhangi bir suçu yoktur. FETÖ’cü değildir, o, bu değildir, sadece araştırmacı gazetecidir. Oğlumla gurur duyuyorum. Oğlumun hiçbir suçu olduğunu düşünmüyorum, oğlum şu anki siyaset nedeniyle tutuklandı. Murat kendisinden emin, kaçacak-göçecek herhangi bir şey yok benim oğlum gazetecidir” dedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de acele kamulaştırmaya karşı polis ablukasında protesto

SONRAKİ HABER

İzmir’de Grup Yorum üyeleri için dayanışma konseri düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...