10 Mart 2020 08:36
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2020 14:22

İzmir Karaburun Belediye Başkanı: Belediyemize yönelik polis baskını yok

CHP'li İzmir Karaburun Belediyesine polis baskını yapıldığı ve evraklara el konulduğu haberinin yayılmasının ardından Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan "Polis baskını yok" açıklamasını yaptı.

CHP logosu

Paylaş

CHP'li İzmir Karaburun Belediyesine polis baskını yapıldığı ve belediyeye ait evraklara el konulduğu haberinin yayılmasının ardından Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan "Herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı haber sitelerinde yayınlanan 'Karaburun Belediyesine flaş baskın' başlıklı haberlerde, belediyemize yönelik asılsız ifadelere karşılık; açık iletişim politikamız gereğince kamuoyumuzun ve hemşehrilerimizin doğru bilgilendirilmesine ve aydınlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Karaburun Belediyesi tarafından yaz mevsiminde üç ay boyunca işletilen; sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince öğrencilerimizin ve kadınlarımızın istihdam edildiği İncirlikoy (Karaburun) ve Plaj Ardıç (Mordoğan) tesislerimiz ile ilgili olarak, beş ay önce Mülkiye Müfettişleri tarafından başlatılan incelemeye paralel olarak belediyemizin hesapları incelenmektedir.

Yayınlanan haberlerde yaratılan ve/veya yaratılmak istenen 'Karaburun Belediyesi’ne baskın yapıldığı' iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Basın kuruluşlarımızın, belediyemizin resmi açıklaması dışında herhangi bir kişi ya da kurumun açıklamalarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.

An itibarıyla Karaburun Belediyesi’nde herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değildir. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelere konu olan evrakların teslimi, belediyemize gelen görevlilere elden yapılmaktadır.

Bir kamu kurumu olan Karaburun Belediyesi’nin tüm iş ve işlemleri, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, şeffaf ve her an hesap verilebilir şekilde yürütülmekte; ilçemizin kalkınmasına yönelik belediye hizmetleri, kesintisiz şekilde sürdürülmektedir.”

İzmir Karaburun Belediyesine yönelik polis baskını gerçekleştirildiğine dair haberin İz Gazete'nin web sitesinde yayımlanmasının ardından Evrensel de dahil pek çok internet sitesi haberi kaynak göstererek girdi.

İz Gazete'nin haberinde ayrıca Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın baskının yapıldığı sırada İzmir’de olduğu ve programlarını yarım bırakarak ilçeye dönüş yaptığı ifade edilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç’ın da Karaburun’a doğru hareket ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan'ın ailesi: Başka çocuklar ölmesin diye adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Meksika, Arjantin ve Şili’de kadınlar greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...