07 Mart 2020 13:47
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mart 2020 18:07

Avukat Ersöz: Barış Pehlivan, Silivri’de kötü muameleye maruz kaldı

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın, cezaevi girişinde kötü muameleye maruz kaldığı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avukatları, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, cezaevi girişinde kötü muameleye maruz kaldığını duyurdu.

Odatv'de yayımlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın cezaevi girişinde sırtına vurulduğu belirtildi.

AVUKAT ERSÖZ DOĞRULADI

Evrensel’e konuşan Avukat Hüseyin Ersöz, cezaevi girişinde Barış Pehlivan'ın kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. Ersöz, bir gardiyanın Barış Pehlivan'ın sırtına vurarak darp ettiğini dile getirdi.

AVUKAT GÜNEL: GEREKLİ BAŞVURULARI YAPACAĞIZ

Avukat Serkan Günel ise sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Silivri cezaevine gittiğini belirten Günel, "Silivri yolundayım Barış’ları ziyarete gidiyorum. Pehlivan’a cezaevi girişinde kötü muamele haberleri aldım teyit edip gerekli başvuruları yapacağız" diye yazdı.

BAŞSAVCILIK İDDİALARI YALANLADI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise açıklama yaparak Pehlivan’ın kötü muameleye maruz kaldığı yönündeki iddiaları yalanladı:

“Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan'ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir. Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi İdaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır.”

NE OLMUŞTU?

Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile gazeteci Hülya Kılınç, daha önce İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ tarafından açıklanan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yayımlanan haber gerekçesiyle tutuklandı.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ise aynı gerekçe ile dün tutuklandı. Pehlivan kararının ardından Silivri Cezaevine götürüldü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Yeniden Üretim” nedir?

SONRAKİ HABER

İzmir Kadın Platformundan SF işçisi kadınlara 8 Mart ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...