05 Mart 2020 12:06

Antalya’da Evrensel için 25. yıl etkinliği: Evrensel yılmıyor

Antalya’da Evrensel gazetesinin 25. Yılı, “25. yılda, 25 manşet” sergisi ile kutlandı: Evrensel yılmıyor, yolunda ilerliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesinin 25. yıl dönümü Antalya Aydın Kanza Parkı Güzel Sanatlar ve Sergi Salonu’nda “25. Yılda, 25 Manşet” sergisi ile kutlandı. Kokteylde dayanışmayı büyütme vurgusu yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan program, Evrensel gazetesinin 25. yılı için hazırlanan sinevizyon ile devam etti. Evrensel Gazetesi Antalya Temsilciliği adına konuşan Murat Yaşar son yıllarda halka gerçeği ulaştırmak isteyen gazetelerin iktidar baskısıyla daha çok karşılaştığını vurgulayarak “Daha bu sabah Evrensel Yazarı Ceren Sözleri ile gazetemize, 31 Mart seçimlerinden sonra kaleme alınan ‘AKP’ye kim oy kaybettirdi?​’ başlıklı yazısı nedeniyle açılan 200 bin liralık tazminat davasının ilk duruşması vardı” dedi.

BASKILARA İNAT DAHA DA BÜYÜYECEK

Basın İlan Kurumunun eleştirel yayıncılık yapan basın kurumlarına karşı adeta sansür kurulu gibi işlediğini ifade eden Yaşar “Tüm bu baskılara rağmen Evrensel yılmıyor, yoluna devam ediyor. Bizler haber peşindeyken yaşamını yitiren Metin Göktepelerin, Hasan İşlerlerin yolunda, çizgimizi kaybetmeden ilerlemekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Havuz medyasının, tek adam rejiminin yarattığı tek sese karşı bugün milyonlar olduklarını belirten Yaşar “Fabrikalardan, mahallelerden, üniversitelerden gelen her haberle, her mektupla, kendisini Evrensel’in muhabiri yerine koyan her işçiyle, kadınla, öğrenciyle, gençle daha da büyüyoruz” ifadelerini kullandı. Dayanışmayla beraber tüm baskılara inat Evrensel’in daha da büyüyeceğini dile getiren Yaşar “15 Mart Pazar günü, saat 10.00’da, Nobel 1 Cafe’de gerçekleşecek olan kahvaltı etkinliğimize, burada gösterdiğimiz dayanışmayı katlayarak taşımayı diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

“SESİMİZİ GENÇ HAYAT’LA DUYURUYORUZ”

Etkinlikte söz alan Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Mustafa Artık, Evrensel gazetesinin iki haftada bir çıkan Genç Hayat ekine değinerek “İki haftada bir çarşamba günleri çıkan Genç Hayat eki, liseli, üniversiteli öğrencilerin, işçi-işsiz gençlerin kürsüsü oluyor. ‘Eğitim Hakkımız, Burs İhtiyacımız’ diyerek imza kampanyası düzenlediğimizde de kampüslerimizde, atölyelerimizde yaşadığımız bir sorun olun olduğunda da sesimizi Genç Hayat ile duyuruyoruz” dedi.

“EKMEK VE GÜL GAZETE EKİ OLARAK ÇIKAN TEK KADIN DERGİSİ”

Ardından söz alan Aynur Seyrek de Evrensel gazetesinin, her ayın ilk cumartesi günü çıkan Ekmek ve Gül ekinin Türkiye’de gazete eki olarak çıkan tek kadın dergisi olduğunu vurgulayarak “Antalya’da Ekmek ve Gül okurları olarak, 15 Mart Cumartesi günü, saat 14.00’te Abdal Musa Kültür Derneğinde, Ekmek ve Gül Editörü Elif Ekin Saltık’ın katılımıyla bir araya geliyoruz. Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı gücümüz birliğimiz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen kokteyle Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen, Kültür Sanat Sen, Emekli-Sen, Devrimci Turizm İş, Emek Partisi, Sol parti, Halkevleri, Tip, Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Abdal Musa Derneği, Konyaaltı Cemevi, İnsan Hakları Derneği, İmece, HDP, SYKP temsilcileri, Ressam Burhan Kum, Sanatçı Hakan Yeşilyurt’un ailesi ve Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Ceyhan katıldı.

Etkinlik, Fatih Demirel’in müzik dinletisi ile devam etti. Sergi 6 Mart Cuma gününe kadar Aydın Kanza Parkı Güzel Sanatlar ve Sergi Salonu’nda devam edecek. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB bakanlarından Yunanistan’a destek

SONRAKİ HABER

Kadın yönetmenler üçüncü kez Buca’da buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...