04 Mart 2020 03:01
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2020 23:34

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Gazeteci Hülya Kılınç tutuklandı

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Gazeteci Hülya Kılınç, gözaltına alınmalarının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: @baristerkoglu/Twitter

Paylaş

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Gazeteci Hülya Kılınç, gözaltına alınmalarının ardından savcılık sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Odatv'de yer alan haberde, tutuklama kararının açıklanmasının ardından Terkoğlu'nın "Bugün bir çetenin bizi susturma kararı yüzümüze okundu ama susmayacağız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Terkoğlu ve Kılınç'ın gözaltına alınma sebeplerinin Odatv’nin “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi” haberi olduğu iddia edildi. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ise habere konu olan MİT mensubunun adının Odatv’nin haberinden 1 hafta önce Mecliste canlı yayında açıklandığını söyledi.

Gazeteci Barış Pehlivan, Gazeteci Terkoğlu’nun gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu.

 

Pehlivan, "Barış Terkoğlu şehit olan MİT mensubunu deşifre etmekten gözaltına alındı. Halbuki şehidimizin ismi ve soyadı açık şekilde, Odatv’nin haberinden 1 hafta önce Meclis’te canlı yayında açıklandı. Ve birçok yerde haber oldu. Biz buna rağmen soyadını kodladık" dedi.

ODATV: FETÖ’NÜN HEDEFİNDEKİ TERKOĞLU DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Odatv, Terkoğolu'nun FETÖ'nün hedefinde olduğunu belirttiği, “Bu haber kaç yerde çıktı niye hedef Odatv?​” başlıklı bir metin yayımladı. Söz konusu metinde, “FETÖ tehlikesini isim isim deşifre eden, devlette kripto FETÖ’cülerin nasıl yerleştirildiğini devlet raporlarını esas alarak kamuoyuna ilk duyuran gazetecilerdendir” denilen Terkoğlu için serbest bırakılma çağrısında bulunuldu.

Barış Terkoğlu, 2011 yılında Gazeteci Barış Pehlivan ile birlikte Odatv davası kapsamında 19 ay tutuklu kalmıştı.

BASIN KONSEYİ: GÖZALTI KABUL EDİLEMEZ

Basın Konseyi tarafından yapılan açıklamada Terkoğlu’nun gözaltına alınması kınanarak, serbest bırakılması istendi.

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının, özgür yayın yapan medyaya gözdağı vermeye yönelik olduğu belirtilen açıklamada; “Sabaha karşı evinden derdest edilip gözaltına alınan Barış Terkoğlu için, yazılı bir başsavcılık talimatının da bu süreçte olmaması, alelacele verilen bir şifahi talimatla bu işlemin başlatılması da ayrı bir hukuk garabetidir. Gözaltı kararının neden, nasıl, kim tarafından verildiğinin de açıklanmasını bekliyoruz” denildi.

“Demokratik ülkelerde gazetecilere, haberlerinden dolayı gece yarısı evi basılıp ‘terörist’ muamelesi yapılmaz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Barış Terkoğlu’na yapılan halkın haber alma hakkına saldırıdır. Özgür medyayı korkutma, mümkün olursa susturma çabasıdır. Basın özgürlüğünü yok eden bu tür uygulamalar, halkın haber alma hakkının yok sayılmasıdır.Vatansever bir gazeteci olan Barış Terkoğlu’nun, geçmişte FETÖ kumpaslarında olduğu gibi gözaltına alınması kabul edilemez.Sadece gazetecilik yaptığı için ,9 yıl aradan sonra yeniden gözaltına alınan meslektaşımız Barış Terkoğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. (MEDYA SERVİSİ)

CHP MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER: SANKİ DEJAVU YAŞIYORUZ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gazeteci Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç’ın tutuklanmasına TBMM kürsüsünden tepki gösterdi. Çakırözer, “Sanki bir dejavu yaşıyoruz. ‘Biz bunu yaşamıştık’ hissi içindeyiz” diyerek 9 yıl önce Odatv’ye yapılan operasyonu ve Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın aylarca tutuklu kalmasını anımsattı.

ÖNCEKİ HABER

Hamas: ABD'nin gizli görüşme davetini reddettik

SONRAKİ HABER

ABD ön seçimlerinde ‘Süper Salı’nın kazananı Biden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...