02 Mart 2020 18:17

RSF: Edirne Pazarkule Sınır Kapısında haber takibi yapan 9 gazeteciye gözaltı

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, aralarında uluslararası basında çalışan gazetecilerin de olduğu dokuz basın mensubunun Edirne’de gözaltına alındığını duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü (RSF), aralarında uluslararası basında çalışan gazetecilerin de olduğu dokuz gazetecinin Edirne’de gözaltına alındığını duyurdu. RSF, gözaltılara dair "Yetkililerden, keyfi müdahalelerine ve medyaya karşı ayrımcı muamelelerine son vermeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, gözaltına alınan gazetecilerden 8'inin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını, Britanyalı haberci Bradley Alan Secker’in de ifadesinin alınmasının ardından bırakılmasının beklendiğini belirtti.

Gazetecilerin 1’inci Derece Askeri Yasak Bölgeye girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

29 Şubat Cumartesi günü gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılğan “adli kontrol tedbirine bilerek aykırı davrandığı” gerekçesiyle tutuklanmış, Naci Kaya ise “yasak alanda çekim yapmak” suçlamasıyla gözaltında tutularak gözaltı süresi 4 Mart Çarşamba gününe kadar uzatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurtlular soruyor: Başkasının toprağında ne uğruna askerimiz ölüyor?

SONRAKİ HABER

İdlib'de düzenlenen askeri operasyonda bir asker daha yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...