01 Mart 2020 16:19

Gazeteci-Yazar Alptekin Dursunoğlu tutuklandı

Gazeteci ve Yazar Alptekin Dursunoğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” suçlamasıyla tutuklandı.

Gazeteci-Yazar Alptekin Dursunoğlu | Fotoğraf, Dursunoğlu'nun Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Gazeteci ve Yazar Alptekin Dursunoğlu tutuklandı.

Evrensel'e konuşan Avukat Kemal Aytaç, Alptekin Dursunoğlu'nun sosyal medya paylaşımları vasıtasıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.

"SES ÇIKARAN HERKESİ BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Avukat Kemal Aytaç, Evrensel'e verdiği demeçte "Oysa Alptekin Hoca iddia edildiği gibi bir suç işlemiş vesaire değil. Kendisi muhaliftir. 'Göze batan' bir insan demek ki. İhbar edilmiş. İhbarcısının kim olduğunu bilmiyoruz ama bunun üzerine bir soruşturma başlatılmış ve 'alıştığımız gibi' artık muhalif olan, ses çıkaran, aykırı olan herkesi gözaltı, tutuklama, tehditle baskı altına almaya çalışıyorlar. Alptekin Hoca’nın tutuklanma hikayesi de bundan ibaret ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

Alptekin Dursunoğlu, dün akşam gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurmuştu.

DİSK BASIN-İŞ'TEN TEPKİ

DİSK Basın-İş'in Twitter hesabından yapılan paylaşımla Dursunoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterildi. Basın-İş'in paylaşımında "Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu tutuklandı. Dün gece evinden gözaltına alınan Dursunoğlu'nun 'suçu' Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak iktidar çizgisine uymayan bir yayın çizgisi izlemek ve halkın haber alma hakkını savunmak. #GazetecilikSuçDeğildir" ifadeleri kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan İdris Sayılgan tahliye edildi; Naci Kaya'nın gözaltı süresi uzatıldı

SONRAKİ HABER

SES İzmir Şubesi yeni yönetimini seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa