27 Şubat 2020 20:15

Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib gündemiyle NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien ile telefonla görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme gerçekleştirdi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu'nun Anadolu Ajansı muhabirine verdiği bilgiye göre Stoltenberg, Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib'de ayrım yapmaksızın süren hava saldırılarını kınayarak, saldırılara son vermelerini istedi.

Suriye rejimi ve Rusya'ya, uluslararası hukuka uyma ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış çabalarına destek verme talebinde bulunan Stoltenberg, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli" edi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert O'Brien ile telefonla görüştüğü bildirildi.

İdlib'de düzenlenen hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bulunduğu bir heyetle Beştepe'de İdlib gündemiyle toplantı düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de 34 askerin hayatını kaybettiği saldırıya dair tüm gelişmeler

SONRAKİ HABER

Türkiye, Avrupa'ya geçmek isteyen mültecileri durdurmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...