27 Şubat 2020 18:35

Pentagon'dan Akar-Esper görüşmesi açıklaması: Birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz

Pentagon'dan Hulusi Akar ve Mark Esper'in İdlib gündemli görüşmesine dair yapılan açıklamada "ABD’nin, Türkiye ve uluslararası toplumla birlikte çalışmasının yollarını arıyoruz" denildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD'li mevkidaşı Mark Esper'in görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Carla Gleason, "ABD’nin, Türkiye ve uluslararası toplumla birlikte çalışmasının yollarını arıyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada görüşmede Suriye’nin İdlib bölgesindeki gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı. Açıklamada, “Bakan Akar ve ABD’li mevkidaşı Esper, İdlib sorunun çözümü başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu” ifadelerine yer verildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, “İki bakan, Rusya ve İran tarafından desteklenen Esad rejiminin İdlib’deki gaddar saldırganlığını, bunun Suriye’nin kuzeybatısında medyana getirdiği insani krizi ve Libya’daki durumu ele aldı” dedi.

Gleason, İdlib’deki duruma ilişkin de “Başkan Trump’ın salı günü ifade ettiği ve bugünkü görüşmede de görüşüldüğü üzere, ABD’nin, Türkiye ve uluslararası toplumla birlikte çalışmasının yollarını arıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

SENATÖR GRAHAM: İDLİB'DE UÇUŞA YASAK BÖLGE KURULMASININ ZAMANI GELDİ

Öte yadnan ABD'li Senatör Lindsey Graham, Suriye'nin İdlib kentinde uçuşa yasak bölge kurulması çağrısı yaptı. Graham, "Türkiye'nin İdlib'e müdahalesini çok takdir ediyorum. Şimdi uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu korkunç bir ölümden kurtarmak için uçuşa yasak bir bölge kurmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Türkiye, İdlib bölgesine hava desteği amaçlı ABD'den Patriot hava savunma sistemi talebinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Türkiye, Rusya uçaklarına ateş açtı" iddiası

SONRAKİ HABER

Ankara'da İdlib hareketliliği: Beştepe'de 6 saatlik İdlib zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...