Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek: Biz yaşamak istiyoruz

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ile görüştük: Biz yaşamak istiyoruz, konser vermek, albüm yapmak istiyoruz.

27 Şubat 2020 23:14
Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Grup Yorum’a getirilen konser yasaklarının kaldırılması, İçişleri Bakanlığının üyeleri hakkındaki arama kararlarının iptali ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle Grup Üyeleri Helin Bölek 253 gündür, geçtiğimiz günlerde cezaevinden tahliye edilen İbrahim Gökçek ise 256 gündür ölüm orucunda. Gökçek, tahliye edilir edilmez Bölek’in eylemini sürdürdüğü Sarıyer’deki eve gelerek, eylemine buradan devam ediyor. Küçükarmutlu’da konuştuğumuz Gökçek, “Biz yaşamak istiyoruz. Biz konser yapmak istiyoruz. Ben basgitar çalacağım. Helin şarkı söyleyecek, birlikte albümler yapacağız” dedi. Helin Bölek ise sağlık sorunları nedeni ile konuşmakta güçlük çekmesine rağmen herkese selamlarını iletti.

Cezaevinden çıktıktan sonra görüştüğümüz Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek, grubun uzun süredir yoğun baskı altında olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Bize ‘halkın sanatçılığını yapmayın, halk için türküler söylemeyin’ diyorlar. Biz ise hayır diyoruz. Kültür merkezimizi basıyorlar, milyonlara konser verirken hapishaneye atıyorlar. Bunları kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz.  Bir ülkenin sanatçıları sanatını yapabilmek için ölümü göze almış durumda. Bundan daha büyük acı olabilir mi?” diye sordu. 

"BİZİ YAŞATIN, BİZ ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

“Bizler yaşamak istiyoruz” diyen Gökçek, “Bizi yaşatın diyorum, biz ölmek istemiyoruz. Biz konser yapmak istiyoruz. Basgitar çalmak istiyorum, benim elimde basgitar olmalı. Ben basgitar çalacağım. Helin şarkı söyleyecek, birlikte albümler yapacağız.  Hapishanede bir sürü beste yaptım. Bu besteleri tekrar stüdyo ortamında kaydetmek istiyorum. Bunların önüne kimse engel olmamalı. Tüm sanatçı dostlarıma buradan ellerimi uzatıyorum, daha çok sahiplenmelerini istiyorum” dedi.

"EVLİLİKLERİ HEP GÖZALTI, TUTUKLAMALARLA GEÇTİ"

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun 256 gündür ölüm orucunda olduğunu, kritik aşamayı çoktan geçtiğini aktararak, “Sağlık durumları giderek ağırlaşıyor. Taleplerinin yerine getirilmesini istiyorlar. Öyle yerine getirilemeyecek bir talepleri de yok. Biz aileler olarak çocuklarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı. 

Gökçek’in eşi Sultan Gökçek’in de Silivri Cezaevinde olduğunu söyleyen baba Gökçek, “2015 yılında Sultan ile evlendi. Evlilikleri hep gözaltılar, tutuklamalarla geçti. 14 Şubat evlilik yıl dönümleriydi. Mahkemede İbrahim de beyan etti: Bir turşu suyunu içmeyi bile çok gördüler onlara. 4 Mart’ta Sultan’ın davası var. Biz beraat etmelerini bekliyoruz. İbrahim eşini çok seviyor. Dün burada alyansını düşürmüş. ‘Baba alyansımı hemen bulsana’ dedi. Parmakları artık incelemiş. Ama inancımız var: yaşayacaklar, aşacağız bugünleri” diye konuştu. 

Gökçek’in annesi Tüzün Gökçek, yaşadıklarını kelimelerle anlatmanın zor olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz günlerde büyük bir korku yaşadım. Kelepçe takmaya geldiler. Yeniden götürecekler zannettim. Bir anne için bunun ne demek olduğunu bilemezsiniz” diye konuştu.  

"EN GÜZEL ŞARKILARI BİRLİKTE SÖYLESİNLER, YAŞASINLAR"

Grup Yorum Üyesi Helin Bölek’in annesi Aygül Bilge Bilgi, kızının 253 gündür ölüm orucunda olduğunu ifade ederek, “Ölümün kıyısında çocuklarımız. Türküler suç olmamalıydı. Çocuklarımızı kurtarma şansı varken kamuoyu biraz daha fazla duyarlı olsun. Ne yapabileceğimi bir bilsem inanın hiç düşünmeden giderim yaparım. Kaf Dağı’nın arkasında bir çözüm olduğuna inansam, oraya giderim; yeter ki kızım yaşasın. Biz İbrahim ile Helin’i konserlerde görmek istiyoruz. Böyle görmek bizim için çok zor. Toplum bizim çocukların sesi olsun. Onlar tekrar sahneye çıksın. İbrahim alsın basgitarını, Helin alsın mikrofonu eline, şarkısını söylesin. En güzel şarkıları birlikte söylesinler. Talepleri kabul edilmeyecek talepler değil” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Oya Aslan’ın davasında savunma engellendi, avukatlar salondan çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...