27 Şubat 2020 13:08

Vanlı depremzedelerin talebi çadır değil konteyner

Deprem nedeniyle birçok ev ve ahırın yıkıldığı Başkale'nin Kaşkol Mahallesi'nde yurttaşlar bir kez daha mevsim koşullarına dikkat çekerek, çadır değil konteyner istedi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

İran'ın Xoy kentinde meydana gelen deprem sonucu onlarca ev ve ahırın yıkıldığı Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol (Qaşqol) Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, mevsim koşullarına dikkat çekerek, çadır değil konteyner istedi. Ayakta kalan tüm yapıların 23 Şubat ve öncesi yaşanan depremler sonucu ağır hasar gördüğü mahallede, yurttaşlar son bir yıldır evlerine giremediklerini, girdiklerindeyse diken üstünde yaşadıklarını anlattı. 

Kendilerine verilen çadırların bir türlü ısınmadığını dile getiren depremzedelerden Ramazan Yılmaz, "Çocuklarımız içinde kalamıyor. Bize acil bir şekilde konteyner lazım. Çünkü bu koşullarda hemen ev yapılmaz. Ev yapana kadar bari çocuklarımız soğuktan hasta olmasın” dedi.

"ÇADIR GECELERİ SOĞUK OLUYOR"

8 çocuğuyla birlikte çadırda yaşayan Sıdıka Görür, çadırın geceleri çok soğuk olduğunu söyledi. 2 çocuğu engelli olan Görür, "Çocuklarımın ayaklarında doğru düzgün ayakkabı bile yok, üşüyorlar. Bu soğukta kalacağımız sıcak bir konteynere ihtiyacımız var" diye konuştu.   

"KUZULAR SOĞUKTAN ÖLÜYOR"

Evi ve ahırı yıkılan depremzedelerden Cengiz Işık da, dışarıda hayvanlara ot verirken depreme yakalandığını anlattı. Mahallede onlarca kuzunun soğuktan öldüğünü dile getiren Işık, “Hayvanlarım kar üstünde kalıyor. Birçok kuzu öldü, sağ kalan ise kar üstünde soğukta kalıyor. Hayvanlar için çadıra ihtiyacımız var. Kıyafetlerimiz eşyalarımız hepsi enkazın altında kaldı” diye konuştu. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı

SONRAKİ HABER

Kış değil doğal gaz donduruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...