25 Şubat 2020 09:37
Son Güncellenme Tarihi: 25 Şubat 2020 11:19

İran'dan gelen uçak koronavirüs şüphesiyle Esenboğa Havalimanına indi

Tahran'dan İstanbul'a gelmek üzere hareket eden yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı.

Koronavirüs şüphesiyle Esenboğa Havalimanına iniş yapan Tahran-İstanbul uçağı | Fotoğraf: AA

Paylaş

Tahran-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Esenboğa Havalimanına iniş yaptı. Yolcu ve mürettebat, karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TK 8VÇ sefer sayılı 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanına saat 10.29'da indi. Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

İran'dan gelen ve ateşi sınır üstünde olan toplam 17 kişi şüpheli olarak değerlendiriliyor. Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA: YOLCULAR 14 GÜN SÜRE İLE GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs şüphesiyle Tahran'dan gelen uçağın Ankara'ya iniş yaptığı haberinin duyulduğu sıralarda Twitter hesabından duyuru yaptı. Koca, şu ana kadar söyledikleri şey olan "Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır" ifadesini yineledi.

Koca Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz.

Sağlık Bakanı Koca daha sonra yaptığı duyuruda ise uçakta bulunan yolcuların 14 gün süreyle gözlem altından tutulacağını belirterek şunları söyledi:

"Bilindiği üzere, 23 Şubat'tan itibaren komşumuz İran'la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran'a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir.

İran'dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran'dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY'ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara'ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledileceklerdir.

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarlarımızda tahlilleri tamamlanacaktır.

KARANTİNA ALTINA ALINDILAR

THY'ye ait uçakla gelen yolcu ve mürettebat, karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Meşale Tolu'nun yargılandığı dava ertelendi

SONRAKİ HABER

Denizli'de iş cinayeti: Bir işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...