24 Şubat 2020 07:28

TTB koronavirüs için heyet oluşturdu

Sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorun yaşandığını açıklayan TTB, koronavirüs için heyet oluşturduğunu duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van'dan edindikleri bilgilere göre, sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunların yaşandığını ifade eden Türk Tabipler Birliği (TTB), koronavirüs için heyet oluşturduğunu duyurdu.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, İran’da da ölümlere neden oldu. Van’da gözlem altında tutulan 5 kişinin test sonuçları negatif çıkarken koronavirüs tehdidi nedeniyle Türkiye-İran sınırı kapatıldı. Van’da kişilerin karantina altında tutulmasına, İran’da da ölümlere neden olan koronavirüse ilişkin yazılı açıklama yaptı. Van’da karantina altına alınanların sonuçlarının negatif çıkmasının sevinçle karşılandığını ifade eden TTB, sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ile yerel yönetimlerin işbirliği yapmasına vurgu yapılan açıklamada, "Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığının yerel yönetimlerle de işbirliği yapmasının değerli olduğuna inanıyoruz." denildi.

"TIBBİ MALZEME STOKLARI YETERLİ HALE GETİRİLMELİ"

"Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir." denilen açıklamada, hekimler ve sağlık çalışanlarının enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda oldukları belirtilerek "İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir." denildi.

"ÜNİVERSİTELERDE DE TEST YAPILMALI"

Açıklamada şöyle denildi:

"Hastalığın tanısı acil olduğundan etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılmalıdır. Türk Tabipleri Birliği bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulmuştur. Gereksinim durumunda yardıma hazır olduğumuzu meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz." (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 1 tarım işçisi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

KESK'e bağlı sendikalar olan SES ve BES'te kongre süreçleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...