22 Şubat 2020 11:02

Bodo Bode işçileri kazandı: Atılan işçiler geri alındı, sendika yetkisi tanındı

Sendikalaştıkları için işten atılan ve eyleme başlayan Bodo Bode işçilerinin talepleri kabul edildi. Atılan işçiler geri alınacak, fabrikada toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak.

Fotoğraf: Türk Metal Sendikası Emek Şubenin Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Bursa’da Türk Metal Sendikasına üye olduğu için işten atılan 81 Bodo Bode işçisinin talepleri eylemin 12. gününde kabul edildi. Bodo Bode’de işten atılan 81 işçinin işe geri alınacağı ve patronun sendika yetkisine yaptığı itirazdan vazgeçeceği açıklandı. Anlaşmayla beraber fabrikada toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak.

TİS SÜRECİ BAŞLAYACAK

İşçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere 18 Şubat 2020 tarihinde fabrika önünde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın ve Bursa’da örgütlü olduğumuz işyerlerinde yüzlerce üyemizin katılımıyla büyük bir miting düzenlemiştik. Aynı gün Bodo-Bode Doğrusan işverenin daveti üzerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, işveren tarafı ile bir araya gelerek taleplerimizi bildirmişti. Bodo-Bode Doğrusan işvereninin daveti üzerine taraflar 21 Şubat’ta bir kez daha bir araya geldiler. Görüşmede taraflar arasında anlaşma sağlandı” denildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bergama Belediyesinde işten atılan işçilerinin eylemine "Erdoğan" yasağı

SONRAKİ HABER

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun'a Süleyman Soylu'ya hakaret soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...