Bodo Bode'de direniş ve dayanışma üzerine patron sendikayla görüşmeyi kabul etti

Bursa’da kurulu Bodo Bode’de işten atılan işçilerin sürdürdüğü direniş ve dayanışma eylemleri üzerine patron sendika ile görüşmeyi kabul etti.

19 Şubat 2020 06:37
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 06:50
Paylaş

Can KAYLAN
Bursa

Bursa’da sendikaya üye oldukları için işten atılan Bodo Bode işçilerinin direnişi sürüyor. Direnişin 9. gününde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak işçileri ziyaret etti.

Direniş alanına Coşkunöz, Akvel, Renault, Grammer gibi fabrikalardan işçiler de destek ziyaretinde bulundu. Morallerinin yüksek olduğunu söyleyen işçiler, “Patron sendikayı tanımadan buradan ayrılmayacağız” dedi.

KAVLAK: MERCEDES VE MAN’DA İŞ BIRAKACAĞIZ

Ziyaret sırasında mücadele çağrısında bulunan Pevrul Kavlak, “Örgütlenme hakkını anayasa ve tüm siyasiler söylüyor ama iş, işçinin örgütlenmesine gelince herkes ortadan kayboluyor” dedi.

Dayanışma için Mercedes ve MAN fabrikalarında iş bırakacaklarını belirten Pevrul Kavlak, “Yalnız olmadığınızı bilin, tüm metal işçilerinin kalbi sizinle atıyor” dedi.

INDUSTRIALL GLOBAL’DEN DESTEK MESAJI

Pevrul Kavlak ayrıca yaptığı konuşmada Industriall Global’den gelen destek mesajını da okudu. Mesaj şöyle:

“Bodo Bode’de 81 işçiyi işten çıkaran işvereni kınıyoruz. Uluslararası iş yasasına ve uluslararası temel çalışma standardına uymayan bu işverene karşı küresel düzeyde yaptırımlar uygulanması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Öte yandan 9 gündür sendikanın görüşme taleplerine yanıt vermeyen Bodo Bode patronu, Bodo Bode işçilerinin mücadele kararlılığı ve dayanışma ziyaretleri üzerine geri adım atarak sendika ile masaya oturmayı kabul etti.

DHA’da yer alan bilgilere göre ziyaretin ardından işverenlerle görüşen Kavlak, Almanya'daki ortaklarla yapılacak ikili görüşmelerden sonra işçilerin tekrar eski görevine dönebileceğini söyledi. Kavlak, “Almanya'yı da arayarak bu işi hızlandırmak için gayret edeceğim” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hakkı Boltan serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

12 Eylül davası | Yargıtay Başsavcılığı: Rütbeleri sökülsün, mallarına el konulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...