20 Şubat 2020 06:32

Van'daki çığ felaketinde eşini kaybeden Nigar Kapağan: İhmal öldürdü

Bahçesaray'daki ikinci çığda yaşamını yitiren Übeyt Kapağan'ın eşi Nigar Kapağan, yaşanan ölümlerin ihmalden kaynaklı olduğunu söyledi.

Nigar Kapağan | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van-Bahçesaray kara yolunda yaşanan ikinci çığda yaşamını yitiren 41 kişiden biri olan Übeyt Kapağan'ın eşi Nigar Kapağan, ikinci çığdaki ölümlerin ihmalden kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Felaketin olduğu yere herkesin gitmesine kim izin verdi?" diye sordu.

Van-Bahçesaray (Miks) kara yolunda ilki 4 Şubat, ikincisi 5 Şubat'ta meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 41 kişiden biri olan Übeyt Kapağan'ın eşi Nigar Kapağan, derme çatma bir evde 5 çocukla yaşam mücadelesi veriyor. İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan Kapağan, eşinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Naylonla kapatılan damından suların aktığı, duvarlardaki çataklardan rüzgarların girdiği evde kurduğu odun sobasıyla ısınmaya çalışan Kapağan, bir yandan okuldan dönecek çocukları için hazırlık yapıyor.

"ÇIĞ ALANINA GİRİLMESİNE KİM İZİN VERDİ?"

Mezopotamya Ajansından Barış Dönmez ve Yunus Duman'a konuşan Kapağan, "Çocuklarım babalarını sorduklarında ne diyeceğimi bilmiyorum. Hepsi babasına çok düşkündü. Şimdiden yokluğunu hissediyorlar" diye konuştu.

Hakkari Belediyesinde taşeron işçi olarak çalışan eşinin bazen aylarca eve gelmediğini dile getiren Kapağan, "Orada kalıyordu. İzinli günlerde bizi görmeye gelirdi. Çocuklarından uzak kalmak istemiyordu. O yüzden yakın zamanda Van’a gelmeyi düşünüyordu. En büyük hayali çocuklarını büyüyüp iyi bir yere geldiğini görmekti" diye konuştu.

Kapağan, eşinin o bölgeye birinci çığda yaşamını yitiren yeğeni Murat Kapağan için gittiğini belirtiyor. Kapağan, "Çok ihmal var bu olayda. Felaketin olduğu yere herkesin gitmesine kim izin verdi? Neden bir anons dahi yapılmadı?" diye sordu.

"NASIL GEÇİNECEKLER?"

Kapağan, şunları söyledi:

"Eşim evden çıktığında geri gelmeyeceğini sanki hissediyordu. O ara göz göze geldik. Bana bir şey demedi. Sadece çocukları tek tek öptü ve çıkıp gitti. Ölüm haberini aldığımda inanmadım. Bir türlü kabul edemiyorum onun öldüğüne. Böyle derin bir acıyı yaşadım. Kimsenin yaşamasını istemem. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu acı içimizi yaktı."

Tezgahı yıkık dökük mutfakta torunlarına yemek hazırlayan Übeyt Kapağan'ın 70 yaşındaki annesi Vahide Kapağan ise "Şimdi ne olacak bu çocuklar? Nasıl yaşayacaklar? Nasıl geçinecekler?" diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan Siyasetçi-Yazar Mahmut Alınak: Dışarısı büyük bir hapishane

SONRAKİ HABER

Afetlerin sonuçlarını aynılaştıran şeyi tartışmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...