07 Şubat 2020 07:48

Van'da çığ faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldı, arama çalışmalarına ara verildi

İçişleri Bakanlığı, Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ faciasıyla ilgili soruşturma başlattı. Bölgedeki hava koşulları nedeniyle ara çalışmasına ara verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanlığınca, Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen iki çığ faciasını araştırmak üzere 3 müfettiş görevlendirildi. Van'da çığın düştüğü bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. Bölgede çığ tehlikesiyle sürüyor. 

41 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Van- Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yakınlarında, 3 gün önce saat 17.00 sıralarında, çığ düşmesi sonucu bir minibüs çığ altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye UMKE, AFAD, karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmayla minibüse saat 21.00 sıralarında ulaşıldı. Minibüste 5 kişinin cansız bedeni bulundu, 7 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Çığ altında kaldığı değerlendirilen 2 kişinin kurtarılması için ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar sırasında ikinci çığ faciası yaşandı. Yaşanan ikinci çığda ise 11'i asker, 9'u güvenlik korucusu, 2'si itfaiye personeli olmak üzere 36 kişi hayatını kaybetti. Her iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 41'e yükseldi. 
İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Van- Bahçesaray karayolu Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığı'nca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir" denildi. 

1 İTFAİYECİ ARANIYOR

Teknik heyet, yeni bir çığ tehlikesine karşı bölgede inceleme yaptı. İncelemenin ardından bölgeye az sayıda personelin gönderilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine bölgeye giden küçük bir ekip, saat 10.00 sıralarında çığ altında olduğu belirtilen itfaiye personeli için yeniden arama kurtarma çalışması başlatıldı.

ARA VERİLDİ

Ancak bölgede sabah saatlerinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, çığ bölgesinde çalışma yürüten teknik ekiplerin olumsuz hava koşulları dolayısıyla bölgeden ayrıldığı bildirildi. Açıklamada, hava şartlarının düzelmesinin ardından bölgeye gidecek ekiplerce, inceleme sonucu uygun görülmesi durumunda arama çalışmalarına yeniden başlanacağı belirtildi.  Ekipler, bölgeye en yakın jandarma karakolunda bekletiliyor.

BÖLGEDE ÇIĞ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Bölgedeki kar yağışı ise etkisini artırarak devam ediyor. Kar yağışı, tipi ve sis özellikle Bahçesaray ve Çatak bölgelerinde etkili oluyor. Van-Bahçesaray karayolunda tedbir alan ekipler, zorunlu olmadıkça araçların geçişine izin vermiyor. 

Van-Bahçesaray karayolu Çatak yol ayrımından itibaren tedbir alan jandarma ekipleri, bölgeye giden araçları durdurarak içindekileri ve araçları kayıt altına alırken, çığ bölgesine en yakın olan Yukarınarlıca Mahallesi'nden sonra ise araçların Bahçesaray ilçesi yönüne gitmesine izin verilmiyor. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gülistan Doku 34 gündür kayıp | Dersimli kadınlar: Soruşturma genişletilsin

SONRAKİ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: CNN Türk, A Haber olmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...