18 Şubat 2020 12:16

Özgür Gündem gazetesi Nöbetçi Yayın Yönetmenliği davası ertelendi

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan yönetmen Veysi Altay'ın yargılandığı dava, karar verilmek üzere 28 Şubat’a ertelendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için bir günlüğüne Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan yönetmen Veysi Altay'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Çağlayan’daki İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Veysi Altay katılmadı. Altay'ın avukatı Sercan Korkmaz'ın hazır bulunduğu duruşma, heyet değişikliği nedeniyle önceki tutanakların okunmasıyla başladı.

Ardından, iddia makamı aynı dava kapsamında yargılanan Hüseyin Sözügen’in hakkında çıkarılmış olan yakalama kararının infaz edilmediği için, Altay hakkındaki kararın yargılamayı sürüncemede bırakacağı gerekçesiyle dosyanın tefrikini istedi.

İDDİA MAKAMI CEZA İSTEDİ

Altay’ın avukatı Sercan Korkmaz, esas hakkındaki mütalaanın verilmesi halinde ayrıntılı savunma yapacaklarını söyledi. Ardından, esas hakkındaki mütalaasını okuyan iddia makamı, Altay’ın “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırmasını istedi. 20 Haziran 2016 tarihli Özgür Gündem gazetesi ve Binevş isimli ekinin dava dosyasına delil olarak saklanması istenen mütalaada, dava giderlerinin de Altay’dan tahsili istendi. Avukat Korkmaz, mütalaaya karşı ek süre talebinde bulundu.

28 ŞUBAT'TA KARAR VERİLECEK

Mahkeme heyeti, Altay’ın müdafilerine esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için gelecek celseye kadar süre verdi. Hüseyin Sözügen hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar veren heyet, tefrik talebinin gelecek celse hükümle birlikte karara bağlanmasını kararlaştırdı. 

Duruşma 28 Şubat’a ertelendi.

16 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi, 29 Ekim 2016’da yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tamamen kapatıldı.

Gazetenin çalışanları ile yazar ve yöneticileri “terör örgütü propagandası” ve “terör örgütü üyeliği” iddialarıyla yargılanıyor.

Üç şekilde yürütülen davalardan biri, yazar ve yöneticilerin de yargılandığı “Ana Dava” olarak anılıyor. İkincisi gazete çalışanlarının yargılandığı dava olurken, üçüncüsü gazete ile dayanışma amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılanların yargılandığı dava. Suçlamalara konu edilenler ise gazetede çeşitli tarihlerde yayımlanmış yazı ve haberler. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf’e kara yoluyla bağlantı kesildi

SONRAKİ HABER

Patronlara 75 TL’lik asgari ücret jesti de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa