17 Şubat 2020 12:47

Somalı işçilerden depremzedeler için yardım kampanyası

Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Elazığ depreminin ardından depremzedeler için yardım kampanyaları sürüyor. Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği de Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Elazığ’daki 6.8 şiddetindeki depremin etkileri devam ederken, çeşitli dernek, siyasi partilerin de kampanyaları sürüyor. Manisa’da Soma Katliamı’nın ardından kurulan 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği de Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere 21 Şubat’ta bir komite ile ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Çolak konuyla ilgili, "13 Mayıs maden katliamından sonra buraya Türkiye’nin çeşitli illerinden insanlar yardım elini uzattılar. Biz de bu tür felaketlerde duyarsız kalamazdık. Kendi çapımızda bir şeyler yapmak, o insanlara elimizden gelen imkanlar doğrultusunda bir şeyler hazırlayıp acılarına ortak olmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Dernek üyelerimizle birlikte karar aldık ve hazırlıklarımız sürüyor. Kampanyamız 21 Şubat Cuma günü son buluyor" dedi.

21 ŞUBAT’TA YOLA ÇIKACAKLAR

Kampanyanın sona erdiği günde kendilerinin yola çıkacaklarını söyleyen Çolak, "Biz kimseye güvenemeyiz. Devletin en güvenilir birimleri milyon dolarları çeşitli vakıflara aktarıyor. Şu saatten sonra ne AFAD’a ne Kızılay’a ne de valiliklere güveniyoruz artık. Onun için biz dedik ki az olsun ama biz gidelim. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Ulaşabildiklerimize ulaşmak istiyoruz. Özellikle mont, kaban, bebek maması, bebek bezleri, gıda ürünleri hazırlıyoruz. Monta ağırlık verdik, çocuklar üşümesin diye. Yetişkinler bir şekilde korur kendini ama çocuklar çadırda kendini koruyamaz. Destekleri de bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam