17 Şubat 2020 12:41

Sabah gazetesi bu sefer de Gazeteci Faruk Bildirici’yi karaladı

Sabah gazetesi, dört eski bakan haberlerine yayın yasağına ilişkin AYM kararını hatırlatan Faruk Bildirici'yi hedef aldı, "FETÖ"ye hizmet etme iftirası attı.

Fotoğraf: @farukbildirici/Twitter

Paylaş

Sabah gazetesi, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’nin, Anayasa Mahkemesinin, dört eski bakan hakkındaki yayın yasağına ihlal kararı vermesi üzerine, RTÜK’e yasağın kaldırılması için yaptığı başvuru hakkında “CHP’li Eski RTÜK Üyesi Bildirici FETÖ için seferber olmuş!” başlıklı bir haber yayımladı. Bildirici, Sabah gazetesine tepki göstererek, “AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç? Bu FETÖ’ye destek ise o kararı veren AYM de FETÖ’ye destek mi verdi? Bunu mu demek istiyorlar?​” ifadelerini kullandı.

Faruk Bildirici üyeliğinin devam ettiği sırada, yayın yasağı kararının internet sitesinden kaldırılmış olmasına rağmen yasağın duyurusunun hâlâ sayfada bulunması üzerine RTÜK’e başvuru yaptı. Bildirici, bu doğrultuda MİT tırları, Reza Zarrab ve Musul’daki Türk Konsolosluğunun işgal edilmesi hakkındaki haberlerin yasağının kaldırılmasını talep etti.

Sabah gazetesinde ise Faruk Bildirici’nin başvurusu hakkında, “CHP’li Eski RTÜK Üyesi Bildirici FETÖ için seferber olmuş!” başlıklı haber yer aldı. Haberde, Bildirici’nin açıklamalarıyla, “FETÖ’ye hizmet eden yaklaşımı savunduğu” iddia edildi.

‘KARARIN UYGULANMASINI İSTEMEK NE ZAMANDAN BERİ SUÇ?​’

Sabah’a tepki gösteren Faruk Bildirici, gazetenin itibar suikastına giriştiğini belirterek şunları kaydetti: “Bu gazetecilik olamaz! Sabah gazetesi itibar suikastına girişip, yalanları haber diye yayımlamış! Açıkça söylüyorum, beni FETÖ’ye destek vermekle suçlamak beyhude karalama çabasıdır. Oysa haberdeki dilekçe metninde de görülüyor, RTÜK üyeliğim sırasında Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını istedim. AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç? Bu FETÖ’ye destek ise o kararı veren AYM de FETÖ’ye destek mi verdi? Bunu mu demek istiyorlar? FETÖ’ye destek veren demeçlerden söz etmişler. Bu da yalan, böyle bir demecim yok, olamaz. Gazeteci olarak yıllardır FETÖ’ye karşı yazdıklarım, söylediklerim ortada. Üstelik VIP dinleme davasında FETÖ’nün telefonlarını dinlediği kişilerden biri de benim ve şikayetçi oldum” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de iş kazası: Maden ocağında sıkışan işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencilerinin kantin boykotunu, mücadelesini ve rektörlüğün tavrını konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...