15 Şubat 2020 09:28

Avrupa'da koronavirüs kaynaklı ilk ölüm Fransa'da yaşandı

Fransa Sağlık Bakanı, Çinli bir turistin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu vaka ile birlikte Avrupa'da koronavirüs kaynaklı ilk ölüm yaşanmış oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fransa'da Çinli bir turist koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Fransa Sağlık Bakanı, ülkede yaşlı bir Çinli turistin Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu vaka ile birlikte Avrupa'da Koronavirüs kaynaklı ilk ölüm yaşanmış oldu.

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı 1524'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülkede 66 bin 492 doğrulanmış vaka olduğunu belirtirken son 24 saatte Covid-19'a bağlı olarak 143 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 280 kişiye tanı konulduğunu açıkladı.

Şu an kadar yeni tip koronavirüs'e bağlı olarak Çin dışında sadece Hong Kong, Singapur ve Japonya'da ölüm yaşandı ancak virüsün onlarca ülkede görüldüğü doğrulandı. Şu ana kadar virüsün görüldüğü en son ülke Mısır oldu.

Çin'de bu hafta doktorlar hastalığı tespit etmek için karmaşık testler yapmak yerine akciğer tomografisi çekmeye başlamıştı. Bu yöntemin ardından son günlerde tespit edilen vaka sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Virüs, ilk olarak 12 Aralık'ta Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde tespit edilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

10 soruda yeni imar düzenlemesi | Ne getiriyor, ne götürüyor?

SONRAKİ HABER

Dikili'de Kızılay üzerinden Ensar Vakfına para aktarılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...